Press

Nyheter Presskontakt Pressbilder

Pressmeddelande


Vem gör årets klipp? Publicerat Thursday 18 May, 2017 09:00 Nu öppnar nomeringarna till Nyttigaste Affären, priset som belönar affärsrelationer med samhällsnytta. Förra året belönades ett unikt samarbete, där det arbetsintegrerande kooperativet Yalla Trappan fick öppna en syateljé inne på IKEA Malmö.

Utbildning hjälper sociala företag att söka investerare. Publicerat Wednesday 17 May, 2017 06:10 Växla upp affären samtidigt som samhällsnyttan ökar. Genom ny kunskap i att söka extern finansiering kan nu sociala företag få möjlighet att växa sig starkare. Syftet med projektet är att genom finansiering bidra till fler, större och mer hållbara sociala företag som genom nya arbetstillfällen och inkomstmöjligheter inkludera fler människor på arbetsmarknaden och därmed ökar sin samhällsnytta.

​Fram-tidens kooperativ tog hem guldet Publicerat Wednesday 26 April, 2017 15:10 I 33 år har man servat Göteborgarna rent mjöl i påsar. Och såklart även andra ekologiska livsmedel. Genom åren har de vuxit sig starka och är nu så populära att de fått utöka med ytterligare en affär i stan. Kooperativ handel Fram är Göteborgsregionens bidrag till Årets kooperativ 2017.

Vårdar kulturmiljöer, räddar människovärden och tjänar pengar Publicerat Friday 17 March, 2017 06:23 Jobbet förändrade livet för Johan Karlsson, 29 år. Tillsammans med sina kollegor – där flertalet har erfarenhet av att vara utan arbete länge – bedriver han ett varsamt skogsbruk i ett företag som dessutom har god lönsamhet – alla vinner på företaget Gotlands Skog & Miljö (GSM).

Störiga unga var entreprenörer Publicerat Thursday 16 March, 2017 17:29 – Vi ett störningsmoment i den dagliga verksamheten, säger Linda Grandin, en av tre unga grundare på E.L.S.A Hundcoop – ett växande socialt företag. Vi ville hitta på saker och det var inte lätt för de andra att hänga med. När vi fick frågan om vi ville starta ett socialt företag gjorde vi slag i saken. Nu driver vi både hunddagis, café och second hand i Vänersborg.

​Nu går Helikoopter in i en ny fas och ska stötta kooperativ i Norr- och Västerbotten att lyfta och utvecklas. Publicerat Tuesday 31 January, 2017 12:24 Projektet Helikoopter, som drivs av Coompanion, satsar på att ta fram ny digital utbildning för kooperativen i norr. Genom ett samarbete med kooperativet Geektown kommunikationsbyrå ska nu sex utbildningsfilmer arbetas fram.

Coompanion i pressen