Delningsekonomi - framtidens melodi eller en kortlivad fluga?

Second hand- och begagnathandel är ett fenomen som funnits länge och vars popularitet gått i vågor. Från att ha skett via radannonser, anslagstavlor, på marknader, loppisar och auktioner har andrahandsmarknaden numera tagit steget ut på nätet och blivit mer eller mindre global. Dessutom har intresset för att kunna dela saker blivit allt större som ett led i att kunna minska konsumtionstakten. 

Bilpooler, cykeluthyrningar, samägda släpvagnar och delningstjänster för allt från verktyg till plantor och kläder diskuteras i såväl smala internetforum, på bloggar och hemsidor som av politiker på riksdagsnivå. 

Till stor del är det dock diskussioner som pågått de senaste tio åren och vad har egentligen hänt under den tiden? 

Sveriges Radios miljöprogram Klotet tar i senaste avsnittet (se länk längre ner på sidan) upp just detta och ger sin bild av hur delningsekonomin utvecklats hittills och hur den kan komma att se ut framåt.  

Vi på Coompanion i Västerbotten tror stenhårt på att delningstjänster och återbruk i olika former är en viktig pusselbit i omställningen till ett mer hållbart samhälle och jobbar i dagsläget med ett flertal olika projekt på området. 

Har du tankar eller idéer kring återbruk, delningsekonomi eller bara frågor i allmänhet kring hållbart företagande; kontakta oss så berättar vi mer.  

 

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!