Nördig kärlek och kooperativa värderingar formade Geektown - Coompanion

Nördig kärlek och kooperativa värderingar formade Geektown

Ett kooperativ? Då är ni inte ett företag! Det var lite andra tongångar då vi våren 2011 registrerade Geektown kommunikationsbyrå ekonomisk förening. Nu 10 år senare har den demokratiska företagsformen fått en starkare position inom svenskt näringsliv. Exempelvis behöver vi inte lika ofta utbilda vår mottagare i vad det innebär att driva företag som arbetskooperativ.

Vem är då Geektown kommunikationsbyrå? Vi är en Norrbottensbaserad byrå, med kontor i Luleå. För att specificera var vi befinner oss geografiskt, håller vi till mitt i den gröna omställningen. Vi finns i norr och jobbar med invånare (som vi kallar våra uppdragsgivare) i hela landet. Den gemensamma nämnaren för våra invånare är att de delar byråns värdegrund som genomsyras av de kooperativa principerna. För oss är det viktigt att våra samverkansparter, invånare och medarbetare delar samma livsåskådning helt enkelt.

Under de år som byrån varit igång har det varit fullt fokus på att medvetet utvecklas och forma vår egen syn på hur det ska vara att driva företag demokratiskt. Vi har visat på att det är möjligt att tro på sin nördiga affärsidé och lyckas på sitt sätt helt enkelt. Vi var lite galna och tänkte: Hur svårt kan det vara att driva företag?! Vi kände oss stärkta av att starta upp tillsammans, där teamet alltid har varit grunden till hur vi vill driva företag. Här får vi geeks vara specialister, modiga kreatörer och det viktigaste av allt: vi får vara precis de vi vill vara.

Byråns affärsidé grundar sig på kooperativa värderingar. För delägare och medarbetare är det viktigt att kunna bidra till ett hållbart samhälle. Det är också därför som vi valde att driva företaget som ett kooperativ. För byrån står kooperativet för de grundläggande värderingar som också Geektown står för, vilka är: hållbarhet, solidaritet, samarbete och lika värde. Kooperationen kombinerar demokrati med affärsutveckling och socialt ansvarstagande.

Sammanfattningen är att vi då som nu, kan konstatera att det är sjukt kul att driva och utveckla företaget tillsammans! 

Have a geeky day!
Kristin Lindqvist, Frida Larsson och Tina Löfgren, tre hängivna geekar

Läs även Geektowns kooperativa story

Vill du också starta tillsammans med någon?

Boka kostnadsfri rådgivning med en rådgivare nära dig!Translate »