31 augusti 2017

Ändrad lag om ekonomiska föreningar

Den första juli 2016 träder ändringarna i Lagen om ekonomiska föreningar i kraft.

Nu kan ni till exempel skriva i era stadgar att ni kan kommunicera digitalt och det kommer även att bli enklare att ändra just stadgar. Andra ändringar i lagen är att styrelsens ekonomiska ansvar har skärpts men att möjligheterna att ta in externt kapital förbättrats.

Måste ni göra något alls?

Det är inte säkert. Men om ni har skrivningar i era stadgar som strider mot den nya lagen måste ni ha justerat detta före första juli 2018. Då det ofta krävs två föreningsstämmor för att ändra stadgar kan det var väl värt att ta tag i detta direkt.

Vi gör det lätt för er!

Coompanion är företagsrådgivaren för ekonomiska föreningar. Vi står beredda över hela landet – i alla län – att informera, rådge, föreslå skrivningar och juridiskt kvalitetssäkra era nya stadgar. Kanske vill ni ändra minsta möjliga eller bara ha en koll på era stadgar att de är okej som de är idag? Eller så vet ni att ni har mycket som behöver ändras och ni vill också passa på att uppdatera och kvalitetssäkra skrivningar som har mer med er organisation än lagändringen att göra.

Ta kontakt med oss för ett förutsättningslöst samtal där vi bestämmer vad just ni behöver och också kan lämna ett pris på uppdraget utifrån era behov!

Kontakta Coompanion i din region/ditt län eller fyll i detta kontaktformulär så tar vi kontakt med dig snarasti!

 

Dela