Hållbarhetsboost - Coompanion

Hållbarhetsboost

Vi står inför stora utmaningar i samhället kopplat till hållbarhet och klimat och här har företag och organisationer ett stort ansvar, men också stora möjligheter att utveckla sin verksamhet i en mer hållbar riktning. Större fokus, strategiskt arbete och mer kunskap kopplat till hållbarhet kan ge stora vinster för vår värld, men också för företagets lönsamhet och i form av en förbättrad upplevelse för verksamhetens kunder och användare. 

Nu vill vi ge dig som driver ett mindre företag och som har en önskan att lära mer om hållbarhet och som har en ambition att växla upp verksamhetens hållbarhetsarbete möjligheten till att delta i Hållbarhetsboost.

Hållbarhetsboost består av 5 workshoptillfällen och ett gemensamt uppföljningstillfälle 6 månader senare. Under programmet kommer ni att få träffa Helena Björkman och Michaela Flenger från EMC som delar med sig av kunskap och praktisk erfarenhet av att arbeta med klimateffektiv affärsutveckling tillsammans med företag runt om i Halland. Vi kommer att arbeta och testa verktyget Hållbarhetsbarometern som är ett enkelt och konkret redskap för att arbeta med företagets hållbarhetsarbete. Under processen kommer ni få allt stöd ni behöver för att kunna genomföra en nulägesanalys och att lägga grunden för en långsiktig handlingsplan. Vi träffas digitalt via Zoom och ditt deltagande är kostnadsfritt. Begränsat antal platser.

Välkommen till vårens viktigaste aktivitet!

21 April 13.00-15.00 Uppstart med inspiration, kunskap och introduktion till Hållbarhetsbarometern

5 Maj 13.00-15.00 Praktisk handledning i verktyget Hållbarhetsbarometern. Påbörja nulägesanalys.

12 maj 13.00-15.00  Slutförande av nulägesanalys och fördjupning av deltagande företags prioriterade områden. 

26 maj 13.00-15.00 Praktisk handledning, påbörja analys av utfall

2 juni 13.00-15.00  Utfall, analys och handlingsplan framåt

10 november 13.00-15.00 Effektmätning och uppföljning av handlingsplan


Anmäl dig HÄR


* Coompanion Halland har ett nationellt uppdrag att erbjuda kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta hållbara företag tillsammans. Vi driver också utvecklingsprojekt som på olika sätt stöttar regional och lokal utveckling. Vi anordnar affärsutvecklingsprogram, kunskapsseminarier och nätverksträffar med målsättning att främja ett hållbart näringsliv i Halland. 

Tack vare finansiering från Region Halland har du nu möjlighet att delta i Hållbarhetsboost kostnadsfritt.

EMC är ett näringslivsnätverk som verkar för att tillgängliggöra hållbättre och klimateffektiv affärs- och verksamhetsutveckling. EMC tillhandahåller kunskap och verktyg som skapar insikter, engagemang och action till sina medlemmar. De erbjuder bland annat utbildningar, processledning, analyser och strategiimplementering för att stötta och stärka sina kunders och medlemmars hållbarhetsarbete och affärsutveckling. Läs mer på www.emcsverige.se. 

Datum

21 apr 2021 - 02 jun 2021

Tid

13:00 - 15:00

Lokal tid

  • Tidszon: America/New_York
  • Datum: 21 apr 2021 - 02 jun 2021
  • Tid 07:00 - 09:00

Platser

Online
Kategori
Coompanion Halland

Arrangör

Coompanion Halland
Telefon
0346-450 140
E-post
halland@coompanion.se
Webbplats
https://www.coompanion.se/halland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »