Nu kan du avgöra vilket som blir Årets Kooperativ i Dalarna 2024! Tävlingen som varje år hyllar de mest framgångsrika kooperativen runt om i Dalarna.

Rösta på din favorit!

Rösta på att just er favorit ska bli Årets Kooperativ i Dalarna 2024, fram till och med den 13 mars. Vinnaren av Årets Kooperativ i Dalarna 2024 presenteras i samband med Coompanion Dalarnas föreningsstämma den 5 april.

Om Årets kooperativ

Syftet med tävlingen är att uppmärksamma kooperativt företagande – ett demokratiskt sätt att driva företag, som ofta möter miljö- och samhällsutmaningar snarare än att bidra till dem.

Samtliga nominerade i Årets kooperativ är samhällsentreprenörer, vilket innebär att de tar sig an en samhällsutmaning genom entreprenörskap och företagande men där eventuell vinst i huvudsak återinvesteras i den egna eller liknande verksamheter.

Här hittar du alla nominerade till Årets kooperativ i Dalarna 2024. Röstningen håller öppet till den 31 mars. Vinnaren presenteras senare under våren.

Återbruket Klippen på Sollerön i Mora driver återbruksbutik som tar till vara sånt som annars skulle slängas och bidrar till socialt och kulturellt kapital på Sollerön. Sedan 2019 har man delat ut medel till relevanta och hållbara projekt och aktiviteter för bygden.

Läs mer

Marknadsplatsen är en secondhandbutik i Falun som bland annat drivs i syfte av att spara på jordens resurser och som säljer varor för olika välgörande ändamål.

Läs mer

Luddes hundcenter är ett arbetsintegrerande socialt företag i Ludvika som driver ett hunddagis med tillhörande hundvårdstjänster och anställningar som är hållbart anpassade för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Läs mer

Föräldrakooperativet Halvarsgårdarna i Borlänge är förskolan med närhet till naturen och som drivs i syfte av att skapa en tillgänglig förskola där barnen ska få förutsättningar att bli trygga, självständiga och demokratiska individer som värnar om miljön.

Läs mer

Nyfiken på att starta kooperativ?

Ta gärna kontakt med oss på Coompanion Dalarna om ni också är nyfika på att starta ett kooperativ tillsammans. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning!

Kontakta oss

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!