Informatör/Kommunikatör

Ort: Göteborg

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Krav: Minst 5 års arbetslivserfarenhet som informatör/kommunikatör

Kommunikatör sökes till Coompanion Göteborgsregionen

Om Coompanion Göteborgsregionen

Coompanion är företagsrådgivaren för samhällsentreprenörer och människor som vill starta företag tillsammans. Vi verkar för att människor ska förverkliga sina idéer genom att starta företag tillsammans – gärna i kooperativ form.

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för tillsammansföretagare och stödjer kooperativa och sociala företag genom kompetensutveckling, konsulttjänster och utvecklingsprojekt. I alla våra projekt stöttar vi socialt entreprenörskap för att Västsverige ska bli en mer hållbar region.

I Göteborg är vi 16 anställda. Dessutom är vi drygt 100 kollegor på 25 Coompanion-kontor runt om i landet. Vårt arbete präglas av engagemang, stor frihet och stort ansvar. Läs mer om oss på coompanion.se/goteborgsregionen.

stora sociala företagsdagen 2021

Om jobbet

Vi söker dig som gillar utmaningar, är utvecklingsorienterad med stort eget driv och har vana av att jobba i en dynamisk miljö där det är många bollar i luften. Förutom vår egen kommunikation stöttar vi även verksamheter som startat för att främja ett entreprenörskap som svarar mot samhällsutmaningar och leder till fler anställda i kooperativa företag.

Vi finns på mötesplatsen Yesbox – hjärtat av Gamlestadens nya entreprenörskvarter. Arbetstid kommer även att förläggas till lokaler i Vasastan där vi driver ett Arvsfondsprojekt.

Du kommer att arbeta nära kommunikationsansvarig med Coompanions egen kommunikation samt kommunikation i de projekt vi är engagerade i. Arbetet innebär en bred mix av arbetsuppgifter; allt från att planera och producera innehåll för sociala medier, e-postmarknadsföring, digitala och tryckta medier, koordinera och administrera utbildningar, till eget layoutarbete, kreera events och medverka i utvecklingsprojekt. Som kommunikatör har du ett nära samarbete med andra aktörer och andra Coompanion-kontor. Du har stort eget ansvar och möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter.

Du kommer även att arbeta nära projektledaren samt ha eget ansvar för Arvsfondsprojektet Bunkern Bokar där vi arbetar med socialt företagande i musikbranschen för att skapa arbetstillfällen för personer med funktionsnedsättning och fler uppdrag för lokala musiker. I projektet ingår det även att utbilda deltagare i kommunikation.

Vi söker dig som

har relevant högskole- eller IHM-utbildning inom kommunikationsområdet. Du har ca 5 års erfarenhet med kreativ förmåga och kan att växla mellan detaljer och helikopterperspektiv.

är kreativ, nyfiken och driftig, tycker om att ha varierade arbetsuppgifter och har ett driv att lyckas.

har erfarenhet av både strategisk kommunikation och medieproduktion i skarpt läge.

har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och tålamod att lära ut.

har förmåga att presentera analyser på ett enkelt och pedagogiskt sätt och har fokus på att ständigt utveckla och förbättra ditt arbete.

har erfarenhet av verktyg och plattformar som WordPress, Indesign, Photoshop och Google Adwords men har även koll på utvecklingen och intresse av att utveckla användning av befintliga och nya verktyg som stödjer arbetet mot uppsatta mål.

har erfarenhet av varumärkesbygge och relationer till olika målgrupper.

har erfarenhet av att arbeta i projekt.

Handla av sociala företag i Göteborgsregionen

Mer om tjänsten

Som kommunikatör kommer du förutom att arbeta kommunikation i digitala och tryckta medier, även att representera Coompanion på mässor, kundevenemang och liknande situationer.

Din pedagogiska förmåga kommer till nytta i att kompetensutveckla dina kollegor, projektmedarbetare och projektdeltagare i kommunikation.

Som person har du god samarbetsförmåga, är initiativrik och redo för att förvalta existerande kommunikationsverktyg såväl som uppmärksamma utvecklingsmöjligheter. Du är en god relationsbyggare, och för att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är också bra på att driva arbetet mot uppsatta mål och avsluta de projekt du påbörjar. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som också ger dig trygghet i offentliga sammanhang där du representerar och marknadsför Coompanion Göteborgsregionen och olika projekt.

Du är självgående, ansvarsfull och noggrann. Du har lätt för att kommunicera och du delar våra värderingar om att ekonomiska verksamheter med fördel drivs och ägs demokratiskt. Du har lätt för att samarbeta med andra, är rak och tydlig och starkt utvecklingsmotiverad. Du är förändringsbenägen, positiv och inte är rädd för att ta i där det behövs.

Du är en utpräglad teamspelare där prestigelöshet, engagemang, samarbete och lyhördhet är en självklarhet. Det är viktigt att du kan motivera både dina kollegor och dig själv då du i tjänsten arbetar självständigt i en modern och digitaliserad miljö.

Erfarenhet är ett krav och vi fäster också stor vikt vid dina personliga egenskaper, din motivation och drivkraft.

Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Erfarenhet från musikbranschen och/eller arbete med människor med funktionsvariationer är extra värdefullt i de projekt vi arbetar med den närmaste tiden.

Placeringsort: Göteborg

Omfattning: 50-100%, projektanställning 1 år med möjlighet till förlängning.

Information och ansökan

Ansöker gör du via mail snarast då vi tillämpar löpande urval och intervjuer: goteborg@coompanion.se

Mer information kan du få genom vår vd Naana Rench på telefonnummer 0709-80 20 35

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!