Våra tjänster

Handlar det om samarbete och partnerskap? Är det viktigt för resultatet med förankring och delat engagemang?
Då ska du kontakta oss på Coompanion!

Kostnadsfri rådgivning

Är ni två eller flera som vill starta en verksamhet ihop? Eller utveckla den ni redan har? Då kan ni använda vår företagsrådgivning. Den är kostnadsfri och ni får hjälp att bolla er idé, organisation, roller, val av företagsform, hitta finansiering, eller det som just ni behöver.

Processledning för partnerskap

Coompanion har lång erfarenhet av att vara processledare för både enskilda personer, föreningar och företag som vill förverkliga sina idéer tillsammans.

Står ni inför ett utvecklingsarbete som ska ske tillsammans? Prata med oss, så får ni inkluderande och roliga metoder på er resa – från strategi till genomförande.

 

Utbildningar och föreläsningar

Vi skräddarsyr utbildningar efter behov. Det kan handla om styrelsearbete, gruppdynamik, konflikthantering, affärsutveckling eller ledarskap i en demokratisk organisation. Vi håller också kortare och längre entreprenörsutbildningar som är både inspirerande och lärorika.

Hitta finansiering

Ibland behöver man finansiering för att kunna förverkliga sin idé. Vi arbetar med detta i vår rådgivning, men vi har också – i samarbete med andra aktörer – startat Mikrofonden som på olika sätt kan bistå med finansiering för idéburna verksamheter.

Det här kan vi.

– hur man startar ett företag tillsammans.

– hur man startar ett kooperativ.

– kooperativ organisering, samhällsentreprenörskap och sociala innovationer.

– hur företagssamverkan kan stärka besöksnäring/frilansare/ matproduktion.

– vilken nytta kooperativ och andra idéburna gör.

– hur man behåller servicen på landsbygden.

…och mycket mer.

Prata med oss om vad just du behöver. Vi finns här.

…saknar ni något?

I vårt stora nätverk hittar vi alltid lösningar på diverse utmaningar – oavsett om det handlar om tekniska lösningar eller smal expertkompetens.

Ta kontakt med ditt lokala Coompanion-kontor. Ingenting är omöjligt när man jobbar tillsammans!

Utveckling av arbetsintegrerande sociala företag (ASF)

• Föreläsningar/studiebesök

Vad är ASF, vem är den till för och hur gör man? Vi besvarar alla dessa frågor och berättar allt du behöver veta tillsammans med ASF.

• Etableringsanalys

En etableringsanalys är en bra start för att ta reda på vilka förutsättningarna som finns för olika affärsidéer. Analysen tas fram i workshops som skapar delaktighet och kunskap. Läs mer här om etableringsanalys!

• Utbildningar

Kortare och längre entreprenörskapsutbildningar, antingen vid start av ett ASF, eller kontinuerligt till nya deltagare som ska bli entreprenörer i befintliga ASF.

• Projekt

Coompanion driver eller medverkar både regionalt och nationellt i olika projekt för start och utveckling av sociala företag. Inte minst arbetar vi tillsammans med olika myndigheter för att öka kunskapen om dessa företags möjligheter hos dem som möter personer som av olika anledningar behöver en väg tillbaka till arbetsmarknaden.