Hög tid att boka biljett till Stora Sociala Företagsdagen!

Den 24 oktober är det dags för Stora Sociala Företagsdagen på Clarion Hotel Post i Göteborg. Här samlas människor från hela landet för att upptäcka och inspireras av sociala företag som gör fantastiska saker!

Skynda att boka din biljett! Begränsat antal platser!

Talare 2018

Anna Urombi, Add Truly

När socialt ansvar blir lönsamt
Sveriges viktigaste kvinnliga grundare 2018 och grundare av Addtruly. Företaget för samman medvetna företagare med ideella organisationer, för att skapa hållbar samhällsförbättring. Anna Urombi berättar hur Addtruly genom sin digitala plattform hjälper företag att både bidra till samhällsnytta och skapa affärsnytta genom att synliggöra sitt engagemang i samhällsutveckling för sina kunder, medarbetare och talanger – målgrupper som ställer allt hårdare krav på företags sociala ansvarstagande. 

Sophie Nachemson-Ekwall

I framtiden är alla företag sociala
I många andra länder finns större förväntan på företagens samhällsansvar – att företag kan och bör sträva efter mer än bara att maximera sin vinst. Men förändringen är på gång i Sverige och idag vill allt fler göra det som våra sociala företag redan gör! Forskaren, författaren och debattören Sophie Nachemson Ekwall spanar mot framtiden på Stora Sociala Företagsdagen.

 

Karin Bildsten och Johan Rindevall

I den sociala butiken får mat och människor en andra chans
En social matbutik där kunden både handlar till låga priser och bidrar till minskat matsvinn, samtidigt som människor får möjlighet att närma sig arbetsmarknaden. Axfood och Stockholms Stadsmission berättar om resan med deras unika koncept Matmissionen – som gör gott både för människa och miljö.

 

Jimmy Herdberg & Mohammed Maji, Atacac
Modevärldens sociala pionjärer
Modestudion Atacac är digitala pionjärer i att designa, sälja och tillverka kläder. Deras unika kombination av ny teknik och socialt ansvar gör dem till ett av branschens mest spännande företag! För Atacac har de senaste årens stora invandring inneburit helt nya möjligheter i att hitta duktiga medarbetare. Grundaren Jimmy Herdberg och skräddaren Mohammed Maji kommer till SSF direkt från klädfabriken i Göteborg!

 

Jesper Koefoed-Melson, GivRum
Från aktivism till business
GivRum​ har vänt upp och ned på stadsutveckling genom att flytta besluten från maktens korridorer ut till gator och torg – med människornas egna behov i centrum! Ekonomiskt, socialt och kulturellt hållbar stadsutveckling! Med rötterna i Köpenhamns aktivistiska mylla skapar de helt nya möjligheter för kreativa företagare att hitta lokaler.

 

Maria Vallin och Thomas Preifelt
Rena rum och rent samvete

Clarion Hotel Post har gjort samhällsnytta av sin hotellstädning, genom ett samarbete med det sociala företaget Vägen Ut Fastighetsservice. Hotellets Maria Vallin berättar tillsammans med Thomas Preifelt på Vägen Ut varför de valt att jobba med ett socialt företag och varför det betyder mer än bara rena rum för gästerna!

 

Faduma Aden, Jemmila
Mångfald som en del av affärsutvecklingen
Sociala entreprenören, modedesignern och affärsutvecklaren Faduma Aden använder sin kreativitet för att driva förändring. Hon har rådgivit en utställning på New Orleans Museum of Art och driver i samband med sitt klädmärke Jemmila en intervjuserie med syfte att lyfta upp muslimska kvinnliga ledare. Hon var med i skapandet av den hyllade reklamfilmen Volvo Made by People under sin tid på reklambyrån Forsman & Bodenfors. Faduma har blivit utsedd till Global Shaper av World Economic Forum och jobbar tillsammans med andra Global Shapers med att adressera lokala och globala utmaningar. Nu berättar hon sin historia på Stora Sociala Företagsdagen.

 

Robert Björngard, Hälsorum Offerdal
Medborgarna som äger sin egen hälsocentral
675 av bygdens invånare äger hälsocentralen i Offerdal. Medborgarkooperativet blev ett sätt att behålla vården på den lilla orten – och nu väljer fler och fler utanför socknen att skriva in sig där! En stor vinst genom social innovation, helt enkelt. Verksamhetschef Robert Björngard berättar historien om centralen, som blev utnämnd till Årets Kooperativ 2012.

 

Angelica Hall
En personlig resa till arbete
37-åriga tvåbarnsmamman Angelica Hall tror på att alla människor är lika mycket värda och ska ha chansen att arbeta efter sin förmåga, oavsett sina begränsningar. Trots sjukdom och ångest har hon hittat rätt på Arbetskooperativet Via Nova.
Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!