Ägarskifte gav nya möjligheter

Den härliga marssolen skiner och jag får möjlighet till en pratstund med Bengt Ryrmalm som äger Ryrmalms Rör AB i Hogstorp norr om Uddevalla. Han är en av de företagare som tagit chansen att få coaching och hjälp med ägarskifte genom Coompanion Fyrbodals projekt ”Medarbetarövertagande”.

– Detta skulle jag tagit tag i mycket tidigare!

Bengt är pensionär sedan länge men har fortsatt att driva sin firma för att det är så roligt. Företaget är i rörmokeribranschen och jobbar främst med VVS och värmepumpsinstallationer hos privatpersoner.
Bengt kände att det var dags att gå i pension. Men hur gör man om man vill sälja? Går det att sälja? Vad är det värt?

Med hjälp av rådgivningen från Coompanion har Bengt kunnat reda ut vilka olika möjligheter som finns och hur det blir skattemässigt.

– Man vill ju gärna att det blir något kvar när staten fått sitt, säger Bengt och skrattar.

Han vill uppmana andra företagare är att ta chansen att diskutera dina tankar med någon utomstående. Då får du klart för dig vad du vill och vilka val som finns och det fick jag hjälp med helt kostnadsfritt med hjälp av Coompanion.

– Våga göra detta innan du börjar att avveckla ditt bolag då är det mycket mer värt, det ångrar jag att jag inte gjorde. Ägaren och köparen är nära kontraktsskrivning och under våren kommer ägarskiftet att ske.

Läs mer om ägarskifte och medarbetarövertagande

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!