Kooperationen ger sitt stöd till Ukraina

Coompanion och andra kooperativa företag i Sverige står upp för Ukraina

Coompanion och andra kooperativa företag i Sverige står upp för Ukraina och dess befolkning. Våra tankar och vårt stöd går till de människor i Ukraina som just nu får se hela sin tillvaro slås i spillror.

– Vi står samlade med den svenska kooperationen. Inom Coompanion görs det redan och planeras olika insatser regionalt och nationellt för att bistå Ukraina. Hjälp behövs nu men hjälp kommer även behövas längre fram, säger Jan Abrahamsson, verksamhetsledare för Coompanion Sverige.

Vill du veta mer om vad vi gör eller om du är intresserad av att göra något tillsammans med Coompanion, kontakta verksamhetsledare Jan Abrahamsson.

– Vi förväntar oss att Rysslands massiva angrepp på Ukraina och Ukrainas befolkning omedelbart ska upphöra, skriver Svensk kooperations ordförande Anna Karin Hatt.

Även Cooperatives Europe kräver fred och diplomatiska lösningar för att förhindra ytterligare lidande för miljoner människor i Ukraina.

Coompanion har alltid värnat om demokrati och vi arbetar bland annat genom kostnadsfri rådgivning för ökat demokratiskt företagande. Vi är övertygade om att en positiv förändring och utveckling sker genom delaktighet och att arbeta tillsammans för en gemensam sak.

Så kan ni bidra

We Effect, de kooperativa företagens egen biståndsorganisation uppmanar de som kan och vill ge humanitärt stöd till de nödlidande i Ukraina att ge stöd via Röda Korset.

Vi ser redan hur kooperativa och ömsesidiga företag i Sverige hjälper och bidrar på olika sätt till Ukraina. Till exempel har Folksam, LRF, Länsförsäkringar, HSB och Riksbyggen alla skänkt pengar till Röda Korset. Flera kooperativa företag har också utöver detta olika insamlingar som möjliggör för medarbetare och medlemmar att skänka pengar. Coop har exempelvis gjort det möjligt för medlemmar att skänka poäng som omvandlas till pengar till Unicef.

Läs mer om kooperationens arbete kring situationen i Ukraina.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!