Hållbarhet vinnare i kooperativ uppsatstävling

Vinnare av Svensk Kooperations uppsatstävling för år 2022 är Caroline Malthed och Tuva Wrenfelt med sin uppsats om hållbarhet – Low scores, high standards – A case study on Coop’s sustainability declaration.

Med den kooperativa uppsatstävlingen vill Svensk Kooperation uppmärksamma studenter på högskolor och universitet som bidrar till ökad kunskap om kooperation.

Svensk Kooperations uppsatspris delas ut för andra året. Priset syftar till att uppmärksamma och bjuda in fler studenter att fördjupa sig inom de kooperativa och ömsesidiga företagsformerna. En namnkunnig jury har nu utsett årets bästa kooperativa uppsats, som vinner 25 000 kronor.

– Kooperation är ett företagande i tiden, med långsiktighet och hållbarhet i sin kärna. Den vinnande uppsatsen belyser på ett bra sätt hur ett stort kooperativt företag arbetar med hållbarhet på ett innovativt sätt. Uppsatsen berör också väldigt aktuella och viktiga frågor, om hållbarhet i livsmedelskedjan, lokal produktion av mat och livsmedelsförsörjning, säger Paul Christensson, ordförande i juryn för Svensk Kooperations uppsatstävling och vice ordförande för LRF och Södra.

Caroline Malthed och Tuva Wrenfelt vinner Svensk Kooperations pris för bästa kooperativa uppsats år 2022 med uppsatsen Low scores, high standards – A case study on Coop’s sustainability declaration. Uppsatsen är en masteruppsats inom ramen för programmet Sustainable Food Systems på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Uppsatsen undersöker hur hållbarhetsdeklarationen som det kooperativa företaget Coop infört kan samspela med lokala och småskaliga producenter för att successivt göra varorna alltmer hållbara.

Läs mer hos Svensk Kooperation

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!