Kooperativ i topp bland Sveriges grönaste varumärken

Sveriges grönaste varumärken har nyligen utsetts och bland vinnarna finns en tydlig dominans av kooperativa och ömsesidiga företag. Det rapporterar Svensk Kooperation.

Länsförsäkringar blev till exempel Sveriges grönaste varumärke inom både bank och pension. Och på prispallen finns även två kooperativa bostadsföretag – HSB som vinner i kategorin nybyggnation, tätt följd av Riksbyggen. Arla blev vinnare bland matproducenter och Coop inom kategorin dagligvaruhandel.

När svenska folket får välja de grönaste bland alla varumärken så är 4 av 5 i topp kooperativa varumärken och företag. Änglamark från Coop toppar listan, följt av Coop, Lantmännen och Arla – som alla slår Ikea som är på plats nummer fem.

Att kooperativa företag har en högre ambitionsnivå än andra företag visar också en tidigare rapport från Svensk Kooperation – läs den här.

Nyfiken på att starta kooperativt företag?

Coompanion hjälper alla som vill starta företag tillsammans, helt kostnadsfritt. Vi tror på hållbara och demokratiska företag och därför brukar vi säga att kooperation är det bästa sättet.

Hitta din närmaste rådgivare!

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!