Driver du företag, har en idé eller är allmänt intresserad av hållbarhet och samhällsnyttiga lösningar? Då är Impact Lunch något för dig!

Den första onsdagen varje månad bjuder Impact Academy 2030 in dig till Impact Lunch för att lära oss mer, inspireras och nätverka. Varje månad har vi olika teman som vi djupdyker i och vi får träffa inspirerande företagare som delar med sig av sina erfarenheter.

 

Nästa tillfälle är onsdag den 1 december med temat Impact Stories. Vi kommer få lyssna på tre intressanta företag från Västerbotten som du kan läsa mer om nedan. De kommer prata om sitt sätt att inkludera hållbarhet i sina affärsmodeller samt hur de bidrar till samhällsutveckling. Länken till anmälan hittar du här

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. Konsumenter och producenter på en ort går samman och startar en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument.

Enkelt och genialt!

I en allt mer digitaliserad värld är det viktigt för oss att vara drivande i branschen och ta vårt fulla ansvar för att bidra till ett hållbart samhälle.
En hållbar framtid för oss på Nordlo handlar om att skapa en helhet. En av grundstenarna är såklart vårt klimatsmarta datacenter men det sträcker sig också till vårt sätt att vara, agera och tänka till val av samarbetspartners och i slutändan de produkter och tjänster vi levererar.

Det är lätt att tro att en hållbarhetsstrategi enbart har sitt fokus i klimatfågan. Men en hållbar framtid för oss på Nordlo handlar om att skapa en helhet. Självklart är en av grundstenarna vårt klimatsmarta datacenter men det sträcker sig också till vårt sätt att vara, agera och tänka till val av samarbetspartners och i slutändan de produkter och tjänster vi levererar.

Nordlo har valt att fokusera sitt hållbarhetsarbete inom dessa områden:

•  Hållbart datacenter
•  Utvecklande och jämställd arbetsplats
•  Hållbar konsumtion och framtidssäker bransch
•  Socialt ansvar och jämställd sponsring

Ställen vi fiskar på innehåller mycket fisk på ”liten” yta vilket innebär att även med ett relativt litet fisketryck så skulle man kunna förstöra detta gudomliga fiske väldigt snabbt. Vi kan idag erbjuda ett exklusivt fiske i bland annat Umgransele FVO. Här får, från och med år 2020 endast de som är bybor och sommarstugeägare fiska från båt. Andra människor har möjlighet att fiska i detta vatten genom guidade turer med oss. 
Vi själva har ett brinnande intresse hållbart fiske och guidar därför endast på vatten där det finns tillräckligt starka restriktioner. Detta gör att vi alltid kommer att kunna erbjuda ett vatten som är så gott som orört när vi tar dit våra kunder. Vårt mål är att ge varje kund spänningen som finns när man vet att varje spot vi åker till är orörd sedan flera dagar/veckor tillbaka.


Vi håller just nu på med ett forskningsprojekt där vi märker gäddor i vårat guidevatten för att noggrant hålla koll på fiskens påverkan vid sportfiske och guideverksamhet. Vi har alltid haft ett bra fiske på våra vatten med både mängdfiske och gott om metersfiskar och vi kommer alltid att säkerställa att det fortsätter vara det på de vatten vi guidar på. Vi guidar endast på dom absolut bästa platserna för dagen och med de förutsättningarna som gäller.

Missade du förra Impact Lunch med temat Crowdfunding? Se en kortare video om det här!