Tips till er som ska starta företag 2020

Funderar ni på att starta företag tillsammans? Här är några tips på saker som kan hjälpa er att komma igång!

Vill ni ha hjälp på vägen? Boka en kostnadsfri rådgivning med Coompanion, så stöttar vi er hela vägen!

Vad kan ni?

Vad är ni duktiga på? Det är alltid lättast att börja inom ett område där man känner sig säker. Hitta något unikt som skiljer er från andra!

Vad vill ni?

Många startar företag för att försörja sig, men det finns också många andra anledningar! Många hoppas kunna lösa ett problem eller göra skillnad och bidra till positiv förändring i samhället genom sitt företagande.

Hur kan ni börja med lägsta möjliga kostnad?

Gör inte misstaget att dra på er stora kostnader i början, till exempel en onödigt hög hyra, stort lager eller kostnader för utrustning som ni kanske inte behöver än. Fundera på hur ni kan komma igång och tjäna pengar utan att först behöva lägga ut stora summor.

Vem vill betala er?

När ni tänkt ut en tjänst eller produkt som ni vill erbjuda måste ni fundera på målgruppen. Vem skulle vara villig att betala? Passar tjänsten eller produkten för just dem eller behöver ni göra några ändringar?

Vem kan hjälpa dig?

Vi tror att det är lättare och roligare att driva företag tillsammans med andra! Har du någon i din närhet som kompletterar dina kompetenser? Hitta någon som vill åt samma håll som du – så slipper du till exempel köpa in dyra tjänster utifrån. På vår sajt Kompanjoner.se kan du söka efter partners och lägga upp en annons helt gratis.

Har ni koll på hur marknaden ser ut?

Finns det någon som redan erbjuder det som ni tänkt? Vad är det som gör att de hellre skulle vilja köpa av er? Och finns det tillräckligt många som är villiga att betala för det? Vi hjälper er gärna att bolla tankar kring en marknadsanalys genom vår kostnadsfria rådgivning.

Har ni finansiering eller behöver ni hjälp att söka?

Är ni tvungna att göra investeringar för att komma igång eller för att få ert företag att växa? Tillsammans med Mikrofonden Väst kan vi hjälpa er med garantier för banklån och att till exempel komma igång med crowdfunding.

Och mycket mer!

Om ni ska starta företag tillsammans har ni kommit till rätt ställe! Coompanion Göteborgsregionen stöttar er med kostnadsfri rådgivning och hjälper er att lyckas. Hos oss kan ni vässa er affärsidé, få tips om hur ni ska organisera ert företag, att titta på samarbetsavtal och mycket mer!

Läs mer om att starta ekonomisk förening

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!