Stöd för minskad omsättning på grund av corona

Skatteverket går nu ut med information om omställningsstöd för företag med kraftigt minskad omsättning på grund av corona-viruset.

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona. Du ansöker om omställningsstöd hos Skatteverket från den 22 juni.

Läs mer och ansök hos Skatteverket

 

Vilka företag kan få omställningsstöd?

För att kunna få del av om omställningsstöd ska företaget ha redovisat en nettoomsättning om minst 250 000 kronor under det senaste räkenskapsåret. Nettoomsättningen ska ha minskat med mer än 30 procent under mars och april 2020 jämfört med mars och april 2019. Nedgången ska vara orsakad av spridningen av sjukdomen covid-19. Till nettoomsättning räknas intäkter från sålda varor och utförda tjänster som ingår i företagets normala verksamhet, med avdrag för lämnade rabatter, mervärdesskatt och annan skatt som är direkt knuten till omsättningen.

Hur kan Coompanion hjälpa?

Behöver ni ställa om er affärsidé, få information om stödinsatser i krisen, utveckla er kompetens eller hitta finansiering – då kan Coompanion hjälpa genom vår kostnadsfria rådgivning.

Boka en tid med Coompanion i din region

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!