Träffa Jennie Lantz från Fristad Entreprenad ek för

Fristad - Ett arbetsintegrerande socialt företag
Fristad - Ett arbetsintegrerande socialt företag

Ett arbetsintegrerande socialt företag som arbetar för att så många som möjligt ska inkluderas på arbetsmarknaden.

“Jennie Lantz heter jag och är verksamhetsledare i det arbetsintegrerande sociala företaget Fristad Entreprenad ekonomisk förening. Fristad bildades hösten 2013 efter en utbildning som Coompanion erbjöd de deltagare som ingick i socialfondsprojektet Solaris, vilket hade som övergripande mål att bland annat skapa nya arbeten genom en vidgad arbetsmarknad i form av fler ASF.

Jag blev inskriven som deltagare efter att ha varit borta från arbetsmarknaden i över 10 år och projektet innebar för mig personligen en möjlighet att vara med och bygga upp en verksamhet i form av ett återbruk i Krokom och samtidigt få lära mig mer om hur man kan starta företag tillsammans och på så sätt ta tillbaka makten över sin framtid.

Jessica Ottosson och Anna Frestadius från Coompanion har varit nyckelpersoner i processen att starta företag. Förutom utbildningstillfällen, då vi fick lära oss rent konkret hur man går tillväga för att starta och driva ett ASF, så har de erbjudit en atmosfär där alla känt att de har någonting att erbjuda genom att ta tillvara på kompetenser inom gruppen. Utbildningen har också genomsyrats av ett fokus på att inspirera och lyfta människor att tro på sin egna förmåga.
Coompanion har sedan funnits med hela vägen och bidrar än idag till företagets utveckling genom utbildningar, information och rådgivning.

Fristads verksamhetsområden är idag café och catering, lokalvård, hunddagis och arbetsträning. Vi sysselsätter nio personer, samtliga från målgruppen, varav fem anställda.”

Jennie Lantz, Fristad Entreprenad

Läs mer om www.fristadentreprenad.se

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!