Hur kan vi hjälpa er i virustider?

Vi förstår att många företag drabbas av situationen med coronaviruset. Därför vill vi hjälpa er på så många sätt vi kan! Vårt viktigaste uppdrag är att stötta våra medlemmar och kooperativen i regionen.

Vi ger er kostnadsfri rådgivning om hur ni skulle kunna skruva på er verksamhet, skapa nya erbjudanden och hitta nya intäkter. Självklart kan vi ge er rådgivning via telefon eller videosamtal.

Vi kan hjälpa er att komma igång med videomöten, mellan personal och med kunder. Viktiga möten behöver inte ställas in bara för att ni inte ska träffas många personer i samma rum. Maila oss eller ring!

Vad behöver just ni?

Det viktigaste är vad ni behöver ha hjälp med. Om vi inte kan svara på någon av era frågor så kan vi se till att sätta er i kontakt med någon som kan det.

Ring oss på 073-429 21 65
Mejla oss på louise.sandholm-lindell@coompanion.se

Allt är lättare tillsammans!

Vad finns det för stöd åt företag i kris?

Tillväxtverket har samlat information och stöd som kan hjälpa företag att hantera förändringar på grund av covid-19-utbrottet.
Även Verksamt.se har samlad information för er som driver företag i Blekinge Läs mer

Korttidspermittering

När många företag är hårt pressade med anledning av coronaviruset covid-19 kan korttidspermittering vara ett sätt att minska arbetsgivarens lönekostnader med hälften samtidig som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten täcker upp till tre fjärdedelar av kostnaden.

Läs merDet finns också bra information via arbetsgivarorganisationen KFO om vilka regler som finns för kortidspermittering via kollektivavtal. Ytterligare förändringar kommer att ske den 2 april.Läs mer

Anstånd med betalning av skatt

Företagare som för tillfället har betalningssvårigheter på grund av corona covid-19 kan ansöka om anstånd med betalning till Skatteverket. Detta i väntan på ändringar i nuvarande lagstiftning. Du som företagare måste dock kunna visa att du kan betala när anståndet har löpt ut.

Läs mer

Staten står för sjuklönekostnader

Regeringen föreslår att staten tillfälligt tar hela kostnaden för sjuklöner. Det gäller dock endast aktiebolag.

Läs mer

Finansiellt stöd från Riksbanken

Riksbanken har beslutat att låna ut pengar för att hjälpa företag som drabbas ekonomiskt till följd av coronaviruset.

Läs mer

Undrar du något annat? Kontakta oss för övriga frågor.

louise.sandholm-lindell@coompanion.se
0734-292165

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!