Ny lag om ekonomiska föreningar

”Lagen om ekonomiska föreningar” uppdaterades den första juli i år. Ni kan därför behöva ändra era stadgar så att de överensstämmer med den nya lagstiftningen. Aktuella nyheter handlar om styrelsens ekonomiska ansvar, kommunikation om stämmor etc., externt kapital till företaget samt regler för röstning och medlemsmatrikel mm. Det är också viktigt är att se över ändamålsparagrafen, så att er verksamhet stämmer överens med vad som står där. I annat fall kan styrelseledamöterna bli personligt ansvariga. Om ni har skrivningar i era stadgar som strider mot den nya lagen måste ni ha justerat detta före första juli 2018. Då det ofta krävs två föreningsstämmor för att ändra stadgar kan det var väl värt att ta tag i detta direkt. Ta kontakt med oss för ett förutsättningslöst samtal där vi kommer överens om vad just ni behöver och kan lämna ett pris på uppdraget utifrån era behov!

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!