Nytt kooperativ tillgängliggör nyanländas kompetens

Med hjälp av ett nystartat företag i form av en ekonomisk förening kan deltagarna på kursen Företagsam Framtid på Ölands Folkhögskola nu ta uppdrag och erbjuda tjänster inom sina respektive kompetensområden. Kursdeltagarna har under året som gått lärt sig om företagande och konstaterat att det krävs en hel del för att starta företag i Sverige. Att göra det tillsammans blir en stor trygghet då man kan hjälpas åt inom företaget med administration och bokföring med mera. Dessutom är det roligare tillsammans! För många blir det ett sätt att komma igång med sina verksamheter och testa sina affärsidéer. När uppdragen sedan blir fler och språkfärdigheten bättre kan kursdeltagarna knoppa av och bilda sina egna företag.

Inom företaget finns kompetens inom bland annat grafisk design, motion design, videoredigering, fotografering och videodokumentering, översättning, frisering, trädgårdsarbeten, murning och stenarbeten, hemsidor och applikationer, fårklippning, catering, textilarbeten och möbeltapetsering m.m. Vill du anlita någon från företaget? Kontakta kursledare Mathieu Vrijman: 070-142 24 88 kultivatormathieu@gmail.com eller handledare Eva Engström: 076-763 73 37 eva.engstrom@olandsfolkhogskola.se

Foto: Alireza Teimori och Paula Almeid
Symaskinerna går varma i Luizas och Jasitas syateljé. Vill du sy upp en balklänning eller kanske klä om den där gamla soffgruppen? Då är det dem du ska anlita!
Lotfi Tayar och Natalia Bolat erbjuder catering av orientalisk mat och alla sorters festarrangemang.
Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!