Vi söker en handledare till Samverkansplattform Kalmar län - Coompanion

Vi söker en handledare till Samverkansplattform Kalmar län

Vill du bli vår handledare? Personen förväntas ha kunskap om att arbeta med att lotsa individer som står långt från arbetsmarknaden till arbete, studier och företagande. 

Du har ansvar för deltagarens arbetsträning och håller uppföljningssamtal med deltagaren. Du har även ett ansvar för att matcha deltagaren mot jobb, företagande och studier. Som handledare handlar dina arbetsuppgifter om att i dagliga arbetet inom odling och pedagogiskt handleda deltagaren i olika arbetsuppgifter i syfte att pröva och utveckla deltagarens kunskap inom odling och även i svenska där det behövs. 

Som handledare ska du kunna ha förmåga att anpassa arbetsuppgifterna utifrån individens behov och förutsättningar samt kunna inspirera och entusiasmera individen.

Arbetet innebär att du ska kunna arbeta både självständigt och i team, flexibelt och ansvarsfullt och ha ett eget driv i att se vad som ska göras. Du är trygg i att hantera människor i olika situationer.

I projektet ingår tre pilotprojekt där idéburna organisationer i samverkan med offentliga hjälper personer med svårigheter att komma närmre arbetsmarknaden. I pilotprojektet på Ölands Museum Himmelsberga är inriktningen gröna näringar. På dessa de andra två pilotprojekt finns även där handledare som tillsammans med projektledaren är dina kollegor tillsammans med dina arbetskamrater på Ölands Museum Himmelsberga.

För att lyckas i rollen som handledare ska du:

• Ha erfarenhet att arbeta med människor i behov av stöd och utveckling

• Ha vana av coaching

• Ha erfarenhet att arbeta med personer som står långt från arbetsmarknaden

• Ha en god administrativ förmåga

• Ha erfarenhet att leda gruppverksamhet

• Ha ett strukturerat arbetssätt och lätt för att samarbeta

• Kunna på ett pedagogiskt sätt leda, informera och bemöta deltagare

• Kunna behärska svenska till fullo, kompetens inom övriga språk är meriterande

• Ha kunskap i odling, gärna utbildning inom odling eller trädgård

• Önskemål att du har B-körkort och tillgång till egen bil

Finansiering av projekt Samverkansplattform Kalmar län sker via ESF, Europeiska Socialfonden och arbetsgivaren är Coompanion Kalmar län (projektägare). Projekt Samverkansplattform Kalmar län startade 1 september 2019 – ca 31 december 2021. Därefter görs en slutrapportering av projektledaren tillsammans med delprojektledaren för att redovisa projektet till Europeiska Socialfonden. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Åsa Selander, Projektledare Samverkansplattform Kalmar län epost: asa.selander@coompanion.se samt mobil 072-157 00 72 (ring gärna måndag-torsdag)

Julius Winberg Sääf, Verksamhetsledare Ölands Museum Himmelsberga, e-post: julius.saaf@olandsmuseum.com, telefon 0485-56 10 22

Tjänsten är en projektanställning som inleds med 6 månaders provtjänstgöring med start enligt överenskommelse. Deltid 50-70%. Din arbetsplats blir på Ölands Museum Himmelsberga. Projektet heter Samverkansplattform Kalmar län och arbetsgivare är Coompanion Kalmar län. 

Välkommen med din ansökan senast 15 februari 2021

Translate »