Amanda Lind talar om vikten av kreativt entreprenörskap på fredag

Kreatörer & kooperation med kulturministern

Artister, kreatörer och konstnärer – alla är de en del av den stora och växande skaran företag inom kulturella och kreativa näringar. Entreprenörer som idag ofta är mer innovativa och digitala än andra och som i många fall hittar framgång i att samarbeta med andra. Hör demokrati- och kulturminister Amanda Lind om vikten av kreativt och kulturellt entreprenörskap!

Enligt Tillväxtverkets analysrapport Kreametern var över 5 % av alla sysselsatta i Sverige verksamma inom kulturella och kreativa områden 2016. Hur det ser ut idag, med ett år av pandemi bakom oss är svårt att uppskatta. Många verksamheter inom de kulturella och kreativa näringarna (KKN) har blivit oerhört hårt drabbade.

Coompanion Sverige har bjudit in kultur- och demokratiminister Amanda Lind till ett webbinarium kring demokratiskt entreprenörskap inom det kreativa och kulturella området. Du får möta de kooperativa företagen Gycklargruppen Trix, konst- och hantverksbutiken Made in Medelpad och den kooperativa kommunikationsbyrån Geektown. Vi kommer också att samtala med riksdagspolitikerna Christer Nylander (L), Vasiliki Tsouplaki (V) och Lawen Redar (S) kring förutsättningar för det kooperativa entreprenörskapet.

– Vi vill visa vilka fantastiska möjligheter till entreprenörskap som finns inom de kulturella och kreativa näringarna. Genom att lyfta den kooperativa modellen tror vi att det här området kan stärkas ytterligare, berättar Marita Öberg Molin, styrelseledamot Coompanion Sverige.

Kontakt

Marita Öberg Molin, styrelseledamot Coompanion Sverige
070 643 43 97

Läs mer och anmäl dig till webinaret här

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!