Entreprenörer för en bättre värld

Entreprenörer för en bättre värld
Entreprenörer för en bättre värld

En muslim från Syrien och en jude från Israel. Deras planer gör skillnad på riktigt. Tillsammans är de entreprenörer för en bättre värld.

Aeiad hörde av sig till oss på Coompanion Gävleborg för han hade hört att man kan få tips och råd om man vill jobba med de globala målen i Agenda 2030. Vi bokade in ett videomöte via Zoom.

Aeiad och Samuel berättade om sina planer. De vill jobba med integration, miljö och jämställdhet. Deras planer är mycket konkreta. De har kollat vad de har för resurser redan idag. Med de resurserna som grund har de slagit sina kloka huvuden ihop och funderat över vad de kan gör med det som de redan har.

En resurs som de redan har är ett framgångsrikt företag som heter Gävleborgs Bilcentrum.

Utöver Aeiad från Syrien och Samuel från Israel så har de med en engelsman vid namn Glyn. Det här är tre entreprenörer för en bättre värld.

De har tre olika modersmål. De är från tre olika kulturer. Tillsammans har de en enorm erfarenhet att ösa ur. Erfarenheter från hur det är att växa upp på olika platser i världen. Erfarenheter av att vara ny i Sverige. Erfarenhet av entreprenörskap i olika miljöer.

Att de sedan tidigare har erfarenhet av att driva företag i Sverige gör det så mycket enklare för dem. Att driva företag är en källa till såväl glädje som frustration. Att vara grön som företagare brukar betyda en hel del misstag (läs lärpengar). Dessa tre har erfarenheter i bagaget som troligen gör det lite lättare för dem.

De har fått en läxa att jobba med till nästa möte. Det ska bli så kul att följa deras planer. Att få se hur det växer fram. Hur de går från tanke till handling. Entreprenörer för en bättre värld som kan göra skillnad på riktigt.

Känner du dig också som en entreprenör som vill göra världen bättre och önskar stöd och råd? Då kan du också boka kostnadsfri rådgivning hos oss på Coompanion. Spana in sidan boka rådgivning för mer info och tidsbokning.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!