Vi firar internationella kooperativa dagen!

Vi firar internationella kooperativa dagen!

Idag, den tredje juli, firar kooperativa företag över hela världen International Day of Cooperatives (CoopsDay). Årets tema är Rebuild Better Together, för att uppmärksamma det stöd som kooperativen gett till sina lokalsamhällen under pandemin. Vi tror att kooperativen har en unik förmåga att hjälpa det svenska samhället och ekonomin att återhämta sig från den här krisen.

En rörelse världen över

Det finns ungefär 3 miljoner kooperativ med totalt en miljard (!!!) medlemmar världen över. De finns i alla branscher.

I år vill CoopsDay uppmärksamma hur kooperativa företag kan ta ledningen i återställningen efter covid-19, på ett sätt som prioriterar människorna, deras lokalsamhällen och miljön som de lever i.

– Den här krisen gjort oss uppmärksamma på de långtgående ojämlikheterna i världen, och låter oss se hur vi kan bygga upp igen på ett sätt där ingen blir lämnad utanför. För att gå bättre ur den här krisen måste vi samarbeta – cooperate, säger Ariel Guarco, ordförande för International Cooperative Alliance (ICA).

Tips! Missa inte online-eventet den 12 juli: Rebuild better together: Cooperatives’ contribution to a people-centered and environmentally just recovery. Läs mer här.

social innovation summit
Lär er starta och lyckas med digitala kooperativ

Vill ni starta kooperativ?

Hos Coompanion får ni alltid kostnadsfri rådgivning om ni vill starta och driva företag tillsammans! Vi finns över hela landet och våra rådgivare är experter på hållbart och kooperativt företagande.

Hitta din närmaste rådgivare

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!