Digital kommunikatör och affärsutvecklare till Coompanion Västerbotten

Digital kommunikatör och affärsutvecklare till Coompanion Västerbotten

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning

Krav: Informatör/Kommunikatör – 5 års erfarenhet eller mer

Om tjänsten

Coompanion är företagsrådgivaren för samhällsentreprenörer och människor som vill starta företag tillsammans. Vi verkar för att människor ska förverkliga sina idéer genom att starta företag tillsammans – gärna i kooperativ form. Vår verksamhet vilar på två inriktningar där vi förutom företagsutveckling är experter inom idéburen platsutveckling.

Vi är en projektorganisation och har flertalet innovativa projekt igång som arbetar tvärsektoriellt och nära medborgare, entreprenörer och beslutsfattare i syfte att skapa ett mer ekologiskt och socialt hållbart samhälle utifrån Agenda 2030.

I Västerbotten är vi 7 anställda. Dessutom är vi drygt 100 kollegor på 25 Coompanion-kontor runt om i landet. Vårt arbete präglas av engagemang, stor frihet och stort ansvar. Läs mer om oss på coompanion.se/västerbotten.

Vi söker dig som gillar utmaningar, är utvecklingsorienterad med stort eget driv och har vana av att jobba i en dynamisk miljö där ord är lika med handling. Du får gärna ha erfarenhet från att ha drivit eget företag och därigenom förmåga att förstå entreprenörskapets möjligheter men även dess utmaningar.

Du kommer att arbeta nära övriga medarbetare med Coompanions egen kommunikation, samt kommunikation i de projekt vi är engagerade i. Arbetet innebär en bred mix av arbetsuppgifter; allt från att planera och producera innehåll för sociala medier, e-postmarknadsföring, digitala och tryckta medier, eget layoutarbete, kreera events och medverka i utvecklingsprojekt. Som kommunikatör har du ett nära samarbete med andra aktörer och andra Coompanion-kontor. Du har stort eget ansvar och möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som:

  • har relevant högskoleutbildning inom kommunikationsområdet. Du har ca 5 års erfarenhet med kreativ förmåga och kan växla mellan detaljer och helikopterperspektiv.
  • är kreativ, nyfiken och driftig, tycker om att ha varierade arbetsuppgifter och har ett driv att lyckas.
  • har erfarenhet av både strategisk kommunikation och medieproduktion i skarpt läge.
  • har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och tålamod att lära ut.
  • har förmåga att presentera analyser på ett enkelt och pedagogiskt sätt och har fokus på att ständigt utveckla och förbättra ditt arbete.
  • har erfarenhet av verktyg och plattformar som WordPress, Indesign, Photoshop och Google Adwords men har även koll på utvecklingen och intresse av att utveckla användning av befintliga och nya verktyg som stödjer arbetet mot uppsatta mål.
  • har erfarenhet av varumärkesbygge och relationer till olika målgrupper.
  • har erfarenhet av att arbeta i projekt.

Som person har du god samarbetsförmåga, är initiativrik och redo för att förvalta existerande kommunikationsverktyg såväl som uppmärksamma utvecklingsmöjligheter. Du är en god relationsbyggare, och för att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är också bra på att driva arbetet mot uppsatta mål och avsluta de projekt du påbörjar. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som också ger dig trygghet i offentliga sammanhang där du representerar och marknadsför Coompanion Västerbotten och olika projekt.

Du är självgående, ansvarsfull och noggrann. Du har lätt för att kommunicera och du delar våra värderingar om att ekonomiska verksamheter med fördel drivs och ägs demokratiskt. Du har lätt för att samarbeta med andra, är rak och tydlig och starkt utvecklingsmotiverad. Du är förändringsbenägen, positiv och inte är rädd för att ta i där det behövs.

Du är en utpräglad teamspelare där prestigelöshet, engagemang, samarbete och lyhördhet är en självklarhet. Det är viktigt att du kan motivera både dina kollegor och dig själv då du i tjänsten arbetar självständigt i en modern och digitaliserad miljö.

Du behöver kunna arbeta sektorsövergripande och förstå logiken från offentlig, privat och idéburen sektor då många kooperativa-/samhällsnyttiga affärsmodeller bygger på “mellanrummet” som uppstår mellan dessa samhällssektorer.

Erfarenhet är ett krav och vi fäster också stor vikt vid dina personliga egenskaper, din motivation och drivkraft.

Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Vi finns på Renmarkstorget 5D i Umeå men i postpandemins spår kommer det vara möjligt att arbeta hemifrån någon eller några dagar/vecka. Du kommer även att utföra uppdrag åt våra projekt med utgångspunkt från Skellefteå och Lycksele.

Placeringsort: Umeå
Omfattning: 100%, tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.

Information och ansökan

Ansöker gör du via mail: jonas.lundh@coompanion.se
Sista ansökningsdag 2021-08-13

Mer information kan du få genom vår projektchef Jonas Lundh jonas.lundh@coompanion.se

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!