De vann Årets Kooperativ 2021

I hård konkurrens och efter en jämn röstprocess kunde Tillberga Grannskapsservice ekonomisk förening utropas som ”Årets Kooperativ”.

Tillberga är en tätort i Västerås kommun och kooperativet är ett mycket gott exempel på hur ett medborgarägt kooperativt företag kan sköta den offentliga servicen.

Årets kooperativ i Sverige är en tävling som anordnas av Arbetsgivareföreningen Fremia, We Effect och Coompanion Sverige. Runt om i landet utses regionala Årets kooperativ bland de 25 regionala Coompanion som finns. 2021 skickades flertalet bidrag in och tre av dem gick vidare till den nationella tävlingen. En av dessa tre var Tillberga Grannskapsservice som också korades till tävlingens vinnare.

Juryns motivering

”Tillberga Grannskapsservice är ett mycket gott exempel på hur ett medborgarägt kooperativt företag kan sköta den offentliga servicen. De är ett uthålligt områdeskooperativ som i snart 30 år klarat sig genom politiska växlingar och krävande upphandlingar på ett enastående sätt. De har en mycket god förankring i lokalsamhället där hälften av alla hushåll (ca 500) är medlemmar i kooperativet och att de är mycket tydliga med att de arbetar utifrån kooperativa värderingar.”

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!