Idéburna vårdföretag bättre på kvalitet än privata – enligt ny studie

Idéburna vårdföretag bättre på kvalitet än privata – enligt ny studie

Forskarna Carl Dahlström, Rasmus Broms och Marina Nistotskaya vid Göteborgs universitet har i en nyligen publicerad studie tittat på skillnader på vårdens kvalitet inom området privat äldreomsorg, där även idéburet ingår. Studien visar att idéburna särskilda boenden för äldre håller högre kvalitet än privata.

I studien, framtagen inom The Quality of Government Institute vid Göteborgs universitet, delade forskarna upp de privata aktörerna i riskkapital, börsnoterade, ej börsnoterade och icke-vinstdrivande verksamheter.

– I nästan alla utfallsvariabler så kommer de icke-vinstdrivande bäst ut, ibland tillsammans med de icke-börsnoterade bolagen, säger Carl Dahlström i en intervju i Altinget.

Läs mer här

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!