COOMPANION KRONOBERG SÖKER NY VD

Ny VD SÖKS TILL COOMPANION KRONOBERG

VD som brinner för entreprenörskap och samhällsutveckling

I ditt ansvar kommer du att medverka till ökat kooperativt och medarbetarägt företagande i Kronobergs län. Rådgivning, regional utveckling samt deltagande i och ansvar för olika samhällsprojekt är vårt huvuduppdrag. Du brinner för entreprenörskap och att bidra till innovativa samhällslösningar på komplexa problem.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Som person är du drivande och levererar, samtidigt som du har hög social kompetens och goda nätverk. Erfarenhet av företagande, samhällsutveckling, integrationsfrågor och landsbygdsutveckling är meriterande. Du brinner för projektdriven verksamhet. 

Du har verksamhets- och budgetansvar och rapporterar till styrelsen. Till din hjälp har du två engagerade medarbetare; vår ambition är att växa.

Vi tror att du har adekvat högskoleutbildning. Körkort och tillgång till bil erfordras. 

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta:

Nina Englund, vår nuvarande VD och verksamhetsledare, 073-391 50 33, mail: nina.englund@coompanion.se

Thomas Karlsson, ordförande Coompanion Kronoberg, 070-325 14 02, mail: thomas.lb.karlsson@gmail.com

Skicka din ansökan till:

Mailadress: nina.englund@coompanion.se
Sista ansökningsdatum är den 28 februari. Urval sker löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Lite fakta om Coompanion Kronoberg:

Under 2021 medverkade vi till att 16 nya företag såg dagens ljus. Mer än 150 entreprenörer har fått rådgivning. Nästan 300 entreprenörer har deltagit i våra utbildningar. Och över 1600 personer har under året fått information om kooperation, företagande och socialt entreprenörskap.  

Mångfald gör skillnad! 36 procent av de som under året fått rådgivning är kvinnor och 36 procent har varit utrikesfödda entreprenörer. Vi ser allmänt ett starkt ökat intresse för vår verksamhet. Fler vill starta hållbara företag med sociala förtecken. 

Coompanion är också engagerade i en rad olika projekt där vi bidrar till den regionala utvecklingen. I Ljungby, Markaryd och Älmhult deltar vi via Samordningsförbundet i en satsning på social ekonomi och IOP, Idéburet Offentligt Partnerskap där bl.a. projekt i Lagan, Ljungby, Ryssby, Strömsnäsbruk och Häradsbäck levererat goda resultat. Intresset för bygdebolag som bidrar till konkret utveckling på landsbygden ökar och Härlundabygden AB är idag en förebild för hela Sverige. Projektet ”Cirkus Design” en samverkan med bl.a. SSAM, Sensus och Linnéuniversitet är en succé och visar på nya vägar kring cirkulär ekonomi, återvinning och integration. 

Coompanion Kronoberg går också i bräschen nationellt för att öka intresset för medarbetarägda företag. Seminarier och kunskapshöjande insatser för riksdagsledamöter ligger i pipeline under 2022.

Coompanion gör helt enkelt skillnad!

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!