Så genomför du ett hållbart ägarbyte

Under våren bjuder vi tillsammans med Almi Blekinge in till temakvällar för att diskutera hållbara ägarbyten.

Tillsammans med experter kommer vi att fördjupa oss i ämnet ur ekonomisk, social och miljömässig synvinkel. Vi vill visa på möjligheterna för regionens företag att leva kvar här i stället för att avvecklas eller säljas utanför Blekinges gränser i samband med t.ex. generationsskiften.  Välkommen till den inledande introduktionskvällen för att lyssna in upplägget närmare. Inspireras och lär mer om hållbara ägarbyten! Därefter bjuder vi in till två temakvällar. Vid det första tillfället har vi fokus på att sälja företag och vid det andra på att köpa företag.

9 mars 2022, kl 17.30-19.30 fysiskt möte på Netport Science Park, Rio Grande

Introduktion – Så genomför du ett hållbart ägarbyte Vi tydliggör begreppet hållbart ägarbyte tillsammans med forskaren och författaren Sofie Nachemson Ekwall. Amani El-Ali, Almi Blekinge förklarar hur enkelt du kan skapa ett hållbart lönsamt företag. 

23 mars 2022, kl 17.30-19.30, digitalt möte via Teams/Zoom

Temakväll med säljaren i fokus – Hur lämnar jag över mitt företag så att det blir bra för båda parter?  Leif Thyrén, Coompanion Värmland delar med sig av sina kunskaper kring personalövertagande. Christian Johansson, Deloitte beskriver hur en säljprocess kan gå till.

4 april 2022, kl 17.30-19.30, fysiskt möte på Netport Science Park, Rio Grande

Temakväll med köparen i fokus – Hur skapar jag möjligheten att ta över företaget på bästa sätt i samtliga avseenden? Joakim Sandell, Almi Blekinge reder ut processen med hjälp av experter från Amber Advokater. Vi får också träffa Frida Sjöholm, Ljungsleds plantskola som berättar om sin egen generationsväxling. Anna Althini, Region Blekinge presenterar aktuella företagsstöd.
Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!