Elin Dagerbo ny VD för Coompanion Skåne

Hösten 2017 anställdes Elin Dagerbo som utvecklingsstrateg på Coompanion Skåne. Från och med den 15 augusti i år har hon nu rollen som tillförordnad VD.

Hej Elin! Varför vill du leda Coompanion Skåne?

– Det skapas glädje, trygghet och sammanhållning i en värld där människor äger och driver företag, föreningar och projekt tillsammans. Vi står inför stora samhällsutmaningar idag som riskerar att skapa motsättningar och öka klyftorna i vårt samhälle. Coompanion kan vara en motvikt till det genom att vi på olika sätt bidrar till att människor går samman för att lösa samhällsutmaningar och driver frågor kring hållbar utveckling. Och som jag ser det kan ingenting vara mer angeläget att arbeta med. 

Vad händer på Coompanion Skåne just nu?

– Vi arbetar på många olika platser i Skåne, i både storstad och landsbygd. Den röda tråden är att organisera och driva lokal utveckling genom att samverka med olika aktörer. Till exempel jobbar vi med att öka samverkan mellan en grupp små oberoende lanthandlare på skånska landsbygden, vi har gjort verklighet av en grupp Vollsjöbors vision om en säker promenad- och ridled och vi arbetar med näringslivet i fokus tillsammans med företag och kommun för ett mer attraktivt Perstorp. I Malmö arbetar vi för att sänka trösklarna till företagande genom en inkluderande inkubator, LEVEL, på köpcentret Mobilia tillsammans med staden och Tillväxt Malmö. Dessutom har vi uppdrag från Lund, Sjöbo och Eslövs kommun för att jobba med hållbar platsutveckling i det blivande Biosfärsområdet Storkriket. 

Coompanion lyfter ofta fram värdet av att göra saker tillsammans. Vilka vill du arbeta tillsammans med?

– Alla som vill driva hållbar utveckling! Coompanion är en brobyggande organisation. Att sy ihop samverkan mellan personer och organisationer från världar som annars aldrig möts är sånt som vi går i gång på, eftersom det skapar nya lösningar och en samhällsutveckling som involverar fler. 

Hur kommer man i kontakt med Coompanion Skåne och med dig?

– Det är bara att höra av sig. Vi har kontor i centrala Malmö men vi arbetar i hela Skåne och vi ses gärna över en kopp kaffe antingen på plats eller digitalt. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som har en företagsidé eller vill genomföra ett samhällsutvecklande projekt.

Boka kostnadsfri företagsrådgivning här.

Kom i kontakt med Elin och kollegorna på Coompanion Skåne.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!