Vilka berättelser vill du lyfta fram från Perstorp?

Har du tips på intressanta och roliga historier om personer och händelser i Perstorp, som fler skulle ha glädje av att ta del av? Tipsa oss gärna! I projektet “Ett attraktivt Perstorp” samlas just nu ett antal historier som kommer att tillgängliggöras genom appen Storyspot. 

– Historierna kommer vara cirka 3-5 minuter långa och vänder sig både till boende i Perstorp och till turister, berättar Malin Myrén som projektleder satsningen.

Sedan urminnes tider har muntligt berättande förenat människor och nu kan vi, med teknikens hjälp, dela berättelser på nya sätt. 

– Vi vill lyfta små, roliga historier kring personer och händelser. Det ska vara något intressant, kul eller udda. Kanske sitter man på kunskap om något som inte är så känt, men som man tycker borde lyftas fram för fler? menar Malin.

Berättelserna kommer att spelas in och tillgängliggöras i den kostnadsfria appen Storyspot. Det går att hitta berättelserna direkt i appen och så kommer skyltar med qr-koder sättas upp på de platser som berättelserna är knutna till.

– Sex berättelser kommer att finnas tillgängliga till sommaren och vi ser fram emot många spännande tips. Då vi hittills fått in många tips om historiska händelser där män är i fokus, så hoppas vi på fler berättelser om kvinnor och kvinnors perspektiv, avslutar Malin.

Lämna ditt tips genom att maila malin.myren@coompanion.se senast torsdagen den 16 maj.

Du som är intresserad av att veta mer om Storyspot kan ladda ner appen till din mobil och lyssna på berättelser från olika delar av Sverige.

Kontaktperson:
Malin Myrén
e-post: malin.myren@coompanion.se
mobil: 073-555 84 93


Projektet ”Ett attraktivt Perstorp” genomförs under januari 2023 – december 2024,
med finansiering av Leader Lag PH och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!