Lokal mat – odling, beredskap & företagande
Trädgårdsveckan i Uppland, Norrtälje NaturCentrum och Coompanion bjuder in till en dag kring lokalproducerad mat där odling, beredskap och entreprenörskap står i centrum. Varmt välkommen!
Program
Samling i lokal Lagårn (kaffe och hembakt finns att köpa)
Välkomna! | Eva Johansson, Trädgårdsveckan i Roslagen
Norrtälje NaturCentrum, en plats för medborgarforskning och kunskapsspridning | Lotta Andersson, verksamhetschef
Väddö Hälsoträdgård; odling, hälsa och lönsamhet – en möjlig kombination? | Helene Rolandsdotter, företagare inom odling och hälsa.
Stadsbruk en grön inkubator i Roslagen | Elina Folkesson, Elinas Trädgårdsmästeri som gått igenom inkubatorsprogrammet (inkluderar rundvandring i stadsodlingen)
LUNCH | Systrarna Matjord (från restaurangen, du betalar själv, eller äter medhavd).
Svenskt kulturarv bevaras – från spannmål till bröd | Tobias Nilsson, verksamhetsutvecklare naturvård på NNC (inkluderar rundvandring)
Från inkubator till hyllad restauratör med växtbaserad mat från egen och lokal odling | Malin Ljungehed Nilsson, företagare med fingrarna i jorden.
Lokal Smart Mat – starkare livsmedelsberedskap | Sarah Thorsaeus, verksamhetsledare Coompanion
Summering av dagen
Besök gärna Trädgårdsveckan för mer info
Anmälan (om du vill äta lunch med oss)
Du som vill äta lunch från Systrarna Matjord behöver förbeställa. Maten är helt växtbaserad av hög klass, pris 100–200 kr. Mejla till Eva Johansson några dagar innan så får du en meny och kan förbeställa.