Möte med entreprenörer & kooperatörer

Vi pratar kooperation, andelsjordbruk och värderingsstyrt företagande med Villingen andelsjordbruk, som består av tre vänner som började odla tillsammans våren 2020 på fram till dess obrukad mark. Anja, Kalle och Sofias gemensamma nämnare är deras brinnande intresse för odling och vilken roll maten spelar i samhället.

De har startat ett kooperativ som främst odlar grönsaker och till viss del blommor. I nuläget arbetar de alla på Villingen vid sidan av. Framöver hoppas de att det blir möjligt att prenumerera på kassar med andelsodlade godsaker. De drömmer också om att utöka verksamheten på Villingen och i större utsträckning ägna sig åt den. Vännerna driver andelsjordbruket som en ekonomisk förening.

– Vi vill dels möjliggöra för våra kunder att också bli medlemmar och liksom teckna ”abonnemang” på kassar med säsongens grödor eller liknande. Vi hoppas också kunna återföra alla eventuella framtida vinster tillbaka in i andelsjordbruket och därmed möjliggöra att anställa människor som annars kanske inte kan få jobb, som ett socialt företag, säger Sofia Tungfelt, en av grundarna tillsammans med makarna Kalle och Anja Weidt.

Vi pratar odling, företagande, samarbete och du får chans att ställa de frågor du klurat på.

Träffen sker digitalt på Zoom. Vi skickar dig Zoom-länken när du har anmält dig här: https://coompanion.zoom.us/meeting/register/tJ0vdOmgrD4qEtBlTQw4s5P3IMF0tjglMBml

Vi på Coompanion Mälardalen vill ge möjlighet till fler företag som är styrda av värderingar såsom öppenhet, samhällsnytta, hållbarhet och demokrati. Företag som ger nytta till samhället och står på flera ben i en föränderlig värld. Företag som präglas av gemenskap och stöttning, entreprenörsanda och kunskap.

Detta event är del av projektet Cooperative Campus och finansieras av EU. Läs mer om projektet: cooperativecampus.com

Datum

28 jan 2021
Expired!

Tid

15:30 - 16:30

Lokal tid

  • Tidszon: Europe/Riga
  • Datum: 28 jan 2021
  • Tid 16:30 - 17:30

Kostnad

Fri entré

Mer info

Läs mer

Platser

Online

Arrangör

Coompanion Mälardalen
Webbplats
https://coompanion.se/malardalen/
Läs mer
Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!