Den ekonomiska föreningen Kilafix startades av Elin Bäckström och hennes man Shuan Hassan 2017. Elin som pluggat mänskliga rättigheter hade ASF som utgångspunkt när verksamheten drogs igång och sedan formades tjänsterna med Coompanion som stöd.

Idag är grunden i Kilafix de hushållsnära tjänsterna såsom trädgårdstjänster och städtjänster. De tar också på sig andra skräddarsydda uppdrag inom hushållsnära tjänster. Kilafix är flexibla och utför jobb utifrån kundens behov och önskemål. De flesta kunderna är privatpersoner som anlitar Kilafix återkommande. Dessutom driver man en butik med orientaliska varor, loppis och caféverksamhet. Kilafix vill vara en mötesplats för ortsborna. För tillfället har företaget tre deltagare och två anställda.

Elin brinner för kvinnors rättigheter och hon ser att Kilafix kan vara med och stärka kvinnor och ta vara på värdefulla kunskaper. En tillgång hos Kilafix är att Shuan talar flera språk flytande och man kan bedriva språkträning med deltagare och anställda.

Att arbeta med mänskliga rättigheter, med hållbar utveckling som ledstjärna och med butiken och caféet som mötesplats blev som Elin hade tänkt sig innan uppstarten. Vad hon inte hade tänkt på men som visade sig bli en viktig utkomst av Kilafix arbete är deras möte med de äldre kunderna. De uppskattar otroligt när Kilafix medarbetare kommer och de har ofta ett behov av att få en stunds social samvaro i samband med att Kilafix utför de hushållsnära tjänsterna.

Monica Emfestav började på Kilafix i juni 2018, efter att hennes handläggare tipsade om att de skulle flytta sin verksamhet till nya lokaler i Kilafors och behövde personal. Hennes första uppdrag blev att inreda den nya lokalen och det var fantastiskt roligt. Med en bakgrund som varit kantad av både utbrändhet, cancer och posttraumatisk stress beskriver Monica att hon växt som individ under sin tid på Kilafix. Här får hon vara i en miljö som hon trivs i och hålla på med det som alltid har legat henne varmt om hjärtat. Monicas dagar är väldigt varierande och det är det som gör det så spännande, säger hon.

Kännetecknande för ett ASF beskriver Monica är att man väljer att se människan istället för pengar. Det är ett företag där många kulturer blandas och det är ju fantastiskt berikande, avslutar hon.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!