Starta företag tillsammans

Nu har ni chansen att gå med i Västsveriges nyaste startupcommunity – GBG Co-ops! Vinterns viktigaste avspark för alla som vill starta företag tillsammans. Under fyra månader tar våra rådgivare med er startup på en resa från första idén till att bli ett hållbart och lönsamt kooperativt företag.

Är ni redo?

Vi ger era idéer en rejäl skjuts på vägen! Vi söker er som är redo att ta era visioner och idéer på allvar och slå slag i saken för att skapa det liv ni vill leva och den impact ni vill bidra med till samhället. I december kör vi igång – anmäl er senast den 17 december för att komma med i första omgången!

Ni kommer att få dyka in i er vision, vad det egentligen är ni vill skapa tillsammans, vad ni vill bidra med, vilken utmaning just ni vill lösa och få stöd i hur ni kan omsätta era idéer till verkliga affärer.

Genom rådgivning, onlinematerial, mentorskap och webinarier kring olika teman kommer ni att få spetsa er affärsidé, vägledning i hur ni väljer rätt företagsform, startar kooperativt företag, finansierar er idé, få stöd i hur ni hittar er position på marknaden, identifierar ert kundsegment och hur ni bäst marknadsför er vara eller tjänst för att nå era idealkunder.

Läs om hela upplägget här

  • Ni har en idé som ni vill förverkliga tillsammans men kanske inte vet hur ni tar det till nästa steg.
  • Ni önskar att ni hade någon som höll er i handen i processen från idé till kooperativt företag.
  • Ni söker ett community med likasinnade för att bolla idéer, tankar och erfarenheter kring att starta och driva företag.
  • Ni vet att ni har mycket att ge men behöver hjälp att hitta er grej.
  • Ni vill tillsammans förverkliga era idéer för ett mer hållbart och inkluderande samhälle.

Rådgivning

Ni kommer under fyra månader att få fyra rådgivningstillfällen av Coompanions erfarna företagsrådgivare.

Utbildningsmaterial online

Här hittar ni inspelat material med allt ni behöver för att starta er resa från första idén till att bli ett hållbart och lönsamt kooperativt företag.

Nätverk

I vårt nätverk i kooperationen i Göteborgsregionen finns erfarna entreprenörer inom en rad olika branscher och områden. Därför finns det nästan alltid någon att fråga om en specifik fråga dyker upp.

Community

Ni kommer att bli en del i ett startup-community med likasinnade entreprenörer, innovatörer, idébärare, kreatörer och makers. Via en sluten Facebookgrupp kommer ni att kunna stötta, peppa, inspirera och innovera tillsammans för att utveckla, driva och expandera era företag.

Ensam är inte starkast – vi tror på kraften i att starta företag tillsammans, dessutom blir det roligare. När ni går med i GBG Co-ops! blir ni en del i ett startup-community med likasinnade entreprenörer, innovatörer, idébärare, kreatörer och makers som stöttar, peppar, inspirerar och innoverar tillsammans för att utveckla, driva och expandera sina företag.

Klicka på rubriken för att fälla ut mer text!

Teamet bakom GBG Co-ops

joachim keim coompanion

Joachim Keim

Värderingsdriven affärsutvecklare med bakgrund i flera internationella IT- och tech-startups, med en unik förmåga att se utmaningar och lösningar i alla typer av organisationer

ingrid westerfors coompanion

Ingrid Westerfors

Kreativ och agil kooperativ rådgivare med ett stort engagemang inom miljörörelsen. Har dessutom ett stort kontaktnät inom bank och finansiering.

jan svensson coompanion

Jan Svensson

Ordförande hos landets största sociala investerare och extremt snabbtänkt hallänning med många års av erfarenhet av handel och företagsrådgivning.

moa nilsson coompanion

Moa Nilsson

Programledare GBG Co-ops

Påhittig maker, entreprenör och kommunikatör – med ett hjärta som klappar för att skapa en bättre värd! Moa kan stötta er i att forma ert budskap och nå ut med er idé!

Björn Granat

Programledare GBG Co-ops

Storyteller, musiker och mångsidig medieproducent. Fråga Björn om ni vill bolla några idéer om kommunikation och marknadsföring!

GBG Co-ops – så går det till

När ni anmält er till GBG Co-ops får ni tillgång till Coompanions onlinebibliotek, med korta videor och artiklar om alla tänkbara ämnen inom kooperativt entreprenörskap.

Samtidigt bokar vi in ert första uppstartsmöte med er rådgivare.

JANUARI

Uppstart: Er första träff med våra rådgivare där vi går igenom er idé på grunden. Vi tittar på affärsmodeller, företagsform, potentiella kunder och samarbetet mellan er i gruppen.

FEBRUARI

Rådgivningstillfälle nummer två: vi arbetar vidare med nästa steg i er väg mot att starta företag tillsammans.

GBG Co-ops LIVE: Ett event på Yesbox i Göteborg där ni får chans att träffa andra entreprenörer, bolla idéer, hjälper varandra, hitta synergier och lyssna på inspirerande gäster. Datum offentliggörs senare!

MARS

Rådgivningsträff nummer tre.

GBG Co-ops FINANCE: Ni får träffa Mikrofonden och delta i ett seminarium om finansiering av hållbara idéer. Mikrofonden hjälper kooperativ och sociala företag med finansiering i uppstarts- eller utvecklingsfasen. Datum offentliggörs senare!

APRIL

Rådgivningsträff nummer fyra: Vid det sista rådgivningstillfället i GBG Co-ops-programmet ska ni vara redo eller ha kommit en bra bit på vägen mot att startat företaget. Vi släpper er inte här, utan våra rådgivare finns med er om ni fortfarande har behov av stöd.

Vad väntar ni på?

Nu är det dags att ta chansen! Vi hjälper er att starta ett av Göteborgsregionens nya kooperativa företag.

Har ni ni några frågor?

Ta kontakt med oss om ni undrar något om programmets upplägg, hur ni anmäler er eller om ni vill veta mer om hur Coompanion kan stötta er.

Ring oss på 0736-70 04 86
Mejla på bjorn.granat@coompanion.se

Anmälan till GBG Co-ops

Anmäl er senast den 17 december för att komma med i första omgången!