Nu söker vi en redovisningsekonom för att förstärka vårt team på Coompanion i Göteborgsregionen! Ta chansen att bli en del av vår proffsiga ekonomiavdelning och en arbetsplats med mycket engagemang, stor frihet och stort ansvar.

Korta fakta om jobbet

Omfattning: 50-100%
Varaktighet: Tillsvidare

Kvalifikationer

Redovisningsekonom – 5 års arbetslivserfarenhet eller mer

Redovisningsekonom/konsult sökes till Coompanion Göteborgsregionen

Om jobbet

Coompanion är företagsrådgivaren för samhällsentreprenörer och när man vill starta företag tillsammans. Vi verkar för att människor ska förverkliga sina idéer genom att starta företag tillsammans – varav många är kooperativ. Det gör vi genom kostnadsfri rådgivning för tillsammansföretagare. Vi stödjer kooperativa och sociala företag genom kompetensutveckling, konsulttjänster och utvecklingsprojekt. I våra utvecklingsprojekt utvecklar vi det sociala entreprenörskapet för att Västsverige skall bli en mer hållbar region.

I Göteborg är vi 18 anställda. Vi är drygt 120 kollegor på 24 andra Coompanion kontor runt om i landet. Förutom vår rådgivning och företagsfrämjande verksamhet har vi en väl utvecklad projektverksamhet.

Vårt arbete präglas av engagemang, stor frihet och stort ansvar. Läs mer om oss på www.coompanion.se/goteborgsregionen

Förutom vår egen redovisning så sköter vi redovisning, projektredovisning och löneadministration för ett antal medlemmar. Alla medlemmar/kunder är verksamheter som främjar ett entreprenörskap som svarar mot samhälleliga utmaningar och leder till fler anställda i kooperativa företag och/eller kan visa på annan samhällelig nytta.

Ekonomifunktionen drivs med ett tydligt samordnat arbetssätt och har målinriktat fokus på utveckling av affärsstödjande och värdeskapande processer. Vi strävar efter att ligga i framkant kring digitaliserade redovisningstjänster för att därmed kunna arbeta med framåtriktad ekonomistyrning.

Du kommer att ha egna kunder och blir även delaktig i vår projektverksamhet beträffande projektredovisning. I tjänsten ingår bokslutsarbete, årsredovisningar och deklarationer för våra kunder. Du kommer att arbeta i ett mindre team som består av ca 5 personer, där alla hjälps åt men har tydlig ansvarsfördelning. Tjänsten förutsätter förmågan att arbeta självständigt men också att samarbeta med andra.

Vem är du?

Vi söker dig som har lägst eftergymnasial ekonomiutbildning, gärna Yrkeshögskoleexamen inom redovisning. Du har arbetat några år på redovisningsbyrå. Kan självständigt upprätta bokslut, årsredovisning och deklaration. Du är van att hantera moms och skattefrågor. Det är bra om du har erfarenhet av löner men det är inget krav. Vi söker dig som kan se till helheten i redovisningen, analysera nyckeltal och rådge kunder utefter deras ekonomiska läge. Det är meriterande om du har erfarenhet från verksamhet som har en geografisk spridning. Du är en god pedagog som kan välja ut, paketera och presentera relevant data så att kunder och kollegor får en god insikt och förståelse för den egna verksamhetens ekonomi. Digitaliserad redovisning utan någon pappershantering ser du som en självklarhet.

Som person är du analytisk, strukturerad, proaktiv och målinriktad. Du trivs med utmaningar, är flexibel och van att arbeta mot deadlines. Du levererar med hög kvalitet och har stor arbetskapacitet. Vidare skall du kunna förklara ekonomi på ett jordnära och engagerande sätt, vara serviceminded och vara genuint intresserad av kundernas verksamhet. Det är mycket viktigt att du är en handlingskraftig person.

Du är självgående, ansvarsfull och noggrann. Du har lätt för att kommunicera och du delar våra värderingar om att ekonomiska verksamheter med fördel drivs och ägs demokratiskt. Du har lätt för att samarbeta med andra, är rak och tydlig och starkt utvecklingsorienterad.

Om du har erfarenhet av projektekonomi i större projekt och/eller med projekt finansierade av Europeiska socialfonden, Tillväxtverket eller Vinnova så ser vi det som ett plus.

Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Placeringsort:

Göteborg

Omfattning:

Heltid / deltid 50 -100%

Information och ansökan

Ansöker gör du via mail snarast då vi tillämpar löpande urval och intervjuer: goteborg@coompanion.se Frågor om tjänsten besvaras av vår vd Naana Rench på telefon 0709-80 20 35.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!