Här publicerar vi intervjuer med deltagare i projektet Trappa Upp. Vill du veta mer om projektet? Läs mer här.

Möt deltagarna i projektet Trappa upp

Sherifeh är deltagare i projektet Trappa Upp i Jönköping.

Intervju med Sherifeh Mousavi på Trappa Upp

Jag heter Sherifeh och är 25 år. Jag är gift och har tre flickor. Vi bor på Ekhagen i Jönköping. Jag föddes i Afghanistan men kom till Iran när jag var 15 år och gifte mig där.

Vi kom till Stockholm för att sedan åka buss väldigt långt till Kramfors norr om Sundsvall. Det svåraste var att jag inte förstod språket men människor var väldigt snälla.

Jag gick med mina barn till förskolan varje dag för jag ville inte bara vara hemma. Jag pratade med personalen och andra svenskar så jag lärde mig nya svenska ord varje dag.

Under tiden vi bodde i Kramfors fick jag nya vänner och en kvinna som heter Ulla blev som min mamma och hela min familj tycker jättemycket om Ulla och hennes familj. Dom hjälpte oss väldigt mycket och de betyder fortfarande mycket för oss. Efter två år flyttade vi till Jönköping och nu bor vi på Ekhagen.

Jag saknar min familj i Afghanistan och mina svärföräldrar i Iran. Afghanistan är ett väldigt vackert land med höga berg och mycket saker växer där. Man kan odla grönsaker och det finns träd med nötter och frukter.

I Sverige känner jag mig trygg och behöver inte vara stressad och rädd för att något ska hända mig eller min familj. Jag är med i Trappa Upp och trivs väldigt bra där. Jag hoppas att jag får ett arbete i Sverige.

Vill du veta mer om projektet Trappa Upp? Läs mer här.

Trappa Upp Jönköping på Instagram

@trappauppjonkoping

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!