För den idéburna organisationen är digitaliseringen stor utmaning, men möjligheterna är desto fler. Chefer och Medarbetare behöver idag snabbt bli bättre på att integrera digitala hjälpmedel i det dagliga arbetet. Projektet ProAct skall stärka individens digitala kompetens med utbildningsinsatser under hösten 2022 – våren 2023. Nedan ser du det utbildningsutbudet som erbjuds för Coompanions medarbetare inom ProAct-projektet.

ProAct är ett ESF-finansierat projekt vilket innebär att alla deltagare ska intyga sina timmar i projektet. Det sker via mejl från ESF i samband med varje utbildningstillfälle. Läs mer om ESF-rapportering och hur du gör här.


Inspelat material från utbildningar


Kreativa möten,workshops och processer

Digitala verktyg gör processer mer kreativa och mer demokratiska – ta chansen att nyttja dem! Digitala verktyg är nu viktiga även när vi ses fysiskt och i hybridmöten, de möjliggör också demokratiska möten på ett nytt sätt. För de flesta av oss gör digitala verktyg att vi blir bättre på vårt arbete, det gäller bara att ta sig tid att sätta sig in i dem. Utbildningen fokuserar på verktygen miro, mural och menti och passar såväl dig som aldrig testat verktygen som dig som vill utvecklas mer.

Om utbildningen:

Under två tillfällen är tanken att vi tillsammans och på ett inspirerande sätt testar verktygen samt dess olika funktioner. Om du har en arbetsuppgift just nu som du behöver hjälp med så använder vi verktygen för att lösa den. Coachning erbjuds också mellan träffarna. Innan första träffen kommer vi att be dig fylla i en enkät om vilka förkunskaper du har och vilka typer av arbetsuppgifter du har samt om du redan innan har en bild av hur du kan nyttja dessa verktyg.

Om utbildningsledaren:

I Stina Haglunds konsultbolag YourWill AB som arbetar med kreativa processer har digitala verktyg alltid varit viktigt. När Covid slog till blev det inte bara viktigt utan direkt avgörande. Varenda konferens, möte och kreativ workshop som hon var upphandlad för att hålla ställdes in eller blev digital. Det var starten på Stinas djupare engagemang i kreativa digitala lösningar, ett engagemang som bara växt sig starkare.

UTBILDNINGSMATERIAL

För er som missade första träffen och för er som vill ha en snabb recap så finns nu filmade material.

 Introduktion, och vem är Stina Haglund

  Mural

 Miro

 Menti

Nästa gång kommer vi att arbeta med individuell planering, fiktivt eller reellt. Om du har ett möte, en workshop eller en planering som du vill göra bättre med hjälp av digitala verktyg så testar vi att göra just det. Målet är att nästa tillfälle ska göra ditt jobb enklare så att du de facto sparar tid på att komma.


Att lyckas på sociala medier – från strategi till praktiskt utförande

Att lyckas på sociala medier kräver planering och en tydlig strategi. Under denna kurs guidar en social mediestrateg från den prisbelönta sociala medierbyrån Digitalsnack dig till hur du bäst jobbar med sociala medier. Kursledaren Jenni Laapotti har över 10 års erfarenhet av sociala medier och kommer under kursen bland annat att gå igenom de senaste trenderna, annonsering, utvärdering och strategiskt arbete i sociala medier. Du kommer dessutom att få möjlighet till utbyte av erfarenheter från andra i din bransch och genomföra en egen uppgift du kommer att få personlig feedback på.

Om Digitalsnack

Digitalsnack social mediebyrå är en prisbelönt fullservicebyrå inom sociala medier. Digitalsnack drivs av Cecilia Victoria Kärrberg och Jenni Laapotti, tillsammans har de även podcasten Digitalsnack som är Sveriges största inom sociala medier.

INSPELAT MATERIAL

PDF med presentationsbilder

Inspelad föreläsning

Del 1

Del 2

Del 3

Video stöd inför uppgift

Skapa en annonskampanj

Analys och strategi av digitalt ekosystem
Crash Course Film

Är du nyfiken på hur du kan producera film för tex utbildningar eller Sociala Medier? Skulle du vilja lära dig hur man skapar en riktigt bra film på egen hand; allt från innehåll till hur man förbättrar ljud och ljus? Berghs School of Communication erbjuder en distansutbildning där du under 3 tillfällen får kunskaper och verktyg i att skapa film som är anpassad efter ditt budskap och innehåll. Vi kommer att inspirera och gå igenom hela produktionen, från förberedelser och manusskiss till inspelning och bearbetning.

Ni kommer att insikt i olika verktyg och få tips för att bli bättre på att filma och kommunicera med rörligt innehåll och avslutningsvis får ni även skapa film på egen hand.

Om kursledaren:
Magnus Lekberg är en flitigt anlitad föreläsare på Berghs och leder utbildningen. Han är TV-producent, filmklippare och fotograf med över 20 års erfarenhet från branschen, och producerar allt från drama och underhållning till dokumentär och reklam.

MATERIAL FRÅN KURSEN


Forma attraktiva och interaktiva PowerPont med Lexicon

Inom ramen för projektet ProAct bjuder Coompanion in till en utbildning i Power-Point tillsammans med Lexicon. Du kommer att lära dig allt du behöver för att skapa intresseväckande presentationer som hjälper dig att förmedla ditt budskap med text, illustrationer och effektfulla animeringar. Utbildningen är till för dig som vill lära dig grunderna i Powerpoint, ingen förkunskap krävs.

Innehåll:

Anmälan stängd.

INSPELAT MATERIAL
Powerpoint presentationer:
Tips och riktlinjer för powerpoint
Tillgänglighet i powerpoint
Tillgänglighet bra
Tillgänglighet dålig

Videoinspelning av kursen

Crash Course Innovation med SolidEngineer

Det här är en inspirerande kurs som passar alla, oavsett roll. Kursen innehåller inspiration från företag som anses världsledande inom innovation, storytelling för att skapa förståelse kring hur organisationskulturen påverkas av väl (eller icke väl) fungerande idéhantering, övergripande teori kring innovationsledning (vilka delar som ingår i arbetet) och vilket mindset som gynnar innovationsarbete samt hur du kan bidra utifrån din roll.

Efter denna 2 timmars kurs kommer du att ha en god allmän kunskap om innovation för att kunna bidra i och stötta interna innovationsprojekt. Du kommer också få tips på hur ni kan ta tillvara på och sprida goda idéer inom organisationen.

Kursen hålls av SolidEngineer:
SolidEngineer är en helhetsleverantör inom produktutveckling och innovation. Genom mjukvara, utbildningar och kompetenskonsulting hjälper vi kunder inom olika branscher i hela Sverige.Vi drivs av att hjälpa organisationer att bli mer innovativa och konkurrenskraftiga och verkar i strategi-, innovation- och förändringsledning. För oss är det självklart att kunden står för kunskapen om sin verksamhet och att vi bidrar med expertkunskapen kring metoder och processer som stärker kundens framgång i innovationsarbetet.

INSPELAT MATERIAL
Inspelning av Crash Course Innovation


Power Point för kommunikatörer med Lexicon

Inom ramen för projektet ProAct bjuder Coompanion in till en utbildning i PowerPoint för kommunikatörer tillsammans med Lexicon. Du kommer att lära dig allt du behöver för att skapa intresseväckande presentationer och powerpoint mallar.

INSPELAT MATERIAL
Se inspelningen här.

Google slides utbildning med Lexicon

Utbildning i Google Slides tillsammans med Lexicon. Du kommer att lära dig allt du behöver för att skapa intresseväckande presentationer. Både hur du skapar din presentation, tips och trix under presentationen och vilka inställningar som behövs.

Se den inspelade utbildningen här.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!