Vill du lära dig att skapa en hållbar och klimatsmart trädgård där du kan odla din egen mat, skörda regnvatten och skapa en hemvist för fjärilar och humlor?

Den 21 januari 2021 kl 18.30- 19.30 anordnar vi en digital föreläsning tillsammans med Bodil Åsberg, trädgårdsmästare och miljövetare som driver företaget Fokus Grönt med inriktning på hållbarhet och biologisk mångfald. Föreläsningen är gratis och öppen för alla som är nyfikna på hur det går att skapa en trädgård som är både mer ätbar, prunkande och bättre för djur och insekter. Du kommer bland annat få inspiration kring bi-och fjärilsvänliga växter, hållbara materialval och smarta skötseltips som ger dig en vackrare och mer klimatsmart trädgård.

Föreläsningen är en försmak på den kurs inom Hållbar Trädgård som Bodil kommer hålla under våren för boende i Sjöbo, Eslöv eller Lunds kommun inom ramen för vårt projekt Tillsammans för Biosfärområde Vombsjösänkan. Kursen är indelad i fyra digitala/utomhusträffar och innehåller inspirerande föreläsningar, samtal och praktiska moment för att ge dig kunskaper att skapa din egen klimatsmarta trädgård.

Under kursen ger vi dig även verktyg för att sprida dina kunskaper vidare till vänner, grannar eller villaförening för att du ska kunna inspirera andra till att bli mer klimatsmarta i trädgården.

För att få ut så mycket som möjligt av kursen ser vi gärna att du redan har en plats att odla på. Du kan vara både nybörjare eller van odlare för att gå kursen och den är helt kostnadsfri.

Varmt välkomna till föreläsning och kurs!

Anmälan till föreläsning

Är du intresserad av att delta på den öppna föreläsningen så anmäl dig på knappen

Anmälan till kursen

Är du intresserad av att anmäla dig till kursen i hållbar trädgård så anmäl dig här (Begränsat antal platser och enbart för boende i Sjöbo, Eslöv och Lunds kommun)

Har du frågor kan du kontakta elin.dagerbo@coompanion.se.