Nu kan du se den populära föreläsningen ”Hållbar Trädgård”

Den 21 januari 2021 anordnade Coompanion Skåne en digital föreläsning tillsammans med Bodil Åsberg, trädgårdsmästare och miljövetare som driver företaget Fokus Grönt med inriktning på hållbarhet och biologisk mångfald. Föreläsningen riktade sig till alla som är nyfikna på hur det går att skapa en trädgård som är både mer ätbar, prunkande och bättre för djur och insekter. Du kan nu se föreläsningen i efterhand. Du kommer bland annat få inspiration kring bi-och fjärilsvänliga växter, hållbara materialval och smarta skötseltips som ger dig en vackrare och mer klimatsmart trädgård.

Föreläsningen är en del av projektet ”Tillsammans för biosfärområde Vombsjösänkan”. Projektet stöttar skapandet av ett biosfärområde i kring Vombsjön i Skåne och är ett samverkansprojekt genom Leader Lundaland och Leader Sydöstra Skåne.

Föreläsningen är en försmak på den kurs inom Hållbar Trädgård som Bodil kommer hålla under våren för boende i Sjöbo, Eslöv eller Lunds kommun inom ramen för vårt projekt Tillsammans för Biosfärområde Vombsjösänkan. Kursen är indelad i fyra digitala/utomhusträffar och innehåller inspirerande föreläsningar, samtal och praktiska moment för att ge dig kunskaper att skapa din egen klimatsmarta trädgård.

Under kursen ger vi dig även verktyg för att sprida dina kunskaper vidare till vänner, grannar eller villaförening för att du ska kunna inspirera andra till att bli mer klimatsmarta i trädgården.

För att få ut så mycket som möjligt av kursen ser vi gärna att du redan har en plats att odla på. Du kan vara både nybörjare eller van odlare för att gå kursen och den är helt kostnadsfri.

Hoppas föreläsningen inspirerar dig!

Anmälan till kursen

Är du intresserad av att anmäla dig till kursen i hållbar trädgård så anmäl dig här (Begränsat antal platser och enbart för boende i Sjöbo, Eslöv och Lunds kommun)

Har du frågor som rör kursen kan du kontakta elin.dagerbo@coompanion.se.

Mer info kring projektet ”Tillsammans för biosfärområde vombsjösänkan” hittar du nedan.

Hemsida här
Facebook här
Instagram här
Kontakt: Sara Ericsson: sara.ericsson@coompanion.se, 0733-91 44 33