Tillsammans för framtidens lokala service

Ett projekt i samverkan med Leader Lundaland och Leader MittSkåne Utveckling med finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling som syftar till att stärka lanthandlare i Skåne.

Många lokala handlare upplevde bättre lönsamhet under pandemin som en effekt av att fler arbetade hemifrån och dessutom ville undvika att handla på stormarknader. Men efter att pandemin föll i glömska, el-priset gick i taket, inflationen steg och folk fick mindre pengar i plånboken har det återigen tyvärr blivit tuffare att driva lanthandel. Marginalerna för handlarna sjunker i takt med att kostnaderna för el och inköpspriser stiger och folk letar extrapriser på stora butiker som kan köpa in stora volymer.

I kristider behöver vi varandra. För att stärka lanthandlarna driver vi en process tillsammans med en grupp lanthandlare som jobbar för att höja lanthandelns status och mobilisera kraft och stöd för att bibehålla den lokala servicen på landsbygden. Många handlare har behov av att vara en del av något större där man har handlarkollegor som man kan dela kunskap och erfarenheter med, men också undersöka möjligheter att tillsammans kunna dela på kostnader och resurser.

I projektet undersöker vi gemensamma utmaningar, men även unika lokala behov som kommer utgöra basen för den affärsutveckling vi erbjuder varje enskild handlare, men som också ger oss möjligheten att ta större grepp kring utvecklad samverkan mellan handlare och eventuell organisering av stordriftsfördelar.

Kontakt

Elin Dagerbo, projektledare

elin.dagerbo@coompanion.se

070-091 91 41

Malin Myrén, projektledare

malin.myren@coompanion.se

0707-8155097

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!