Detta är Coompanion Västerbotten. Vi genomsyras av vår värdegrund och har våra ledord som målbild när vi erbjuder dig företagsutveckling, platsutveckling och hybridfinansiering. 

Kooperation

Coompanion arbetar för att främja kooperativt företagande – entreprenörskap som sker på jämlika villkor, där ägande och styrning sker demokratiskt och där hållbarhet ur både socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv värnas. Vårt arbete resulterar i företag som tar samhällsansvar och skapar positiva samhällseffekter, lokal och regional utveckling samt bidrar till mångfald av ägarmodeller i det svenska näringslivet.

Effektstyrning

Hos oss får du en riktning av det du vill utveckla baserat på de framtida effekter du kommer kunna skapa. Genom att använda effektstyrning som ett verktyg kommer ditt projekt eller affärsidé redan från början kunna genomsyras av en hållbar vision som rustar både dig och ditt företag eller förening för framtidens samhälle.

Normkreativitet

Coompanion hjälper dig på vägen att ta din idé till handling via nya kreativa arbetssätt. Samtidigt som vi hjälper dig att anpassa din idé till samhällets utformning idag ger vi även dig möjligheter och verktyg att på ett kreativt sätt generera utveckling för både dig, ditt projekt eller samhället i stort. 

Social Innovation

Vi drivs av social innovation och har under de senaste åren både varit med och skapat och inspirera våra entreprenörer att utveckla sociala innovationer. Vad som skiljer sociala innovationer från vanliga innovationer ligger i utvecklandet av en samhällstjänst som leder till en förbättring för fler. 

För att tydligt förklara mer specifikt vad Coompanion Västerbotten kan erbjuda dig har vi tagit fram något som vi kallar för hjulet – en modell som visar vad vi kan erbjuda dig inom de områden som vi arbetar. 

Företagsutveckling

Förutom att vår rådgivning för företagsutveckling innehåller våra värdeord och ledord så erbjuder vi olika typer av rådgivning. Vi hjälper dig hela vägen från idé till handling till utveckling. Vi ser gärna att din idé följer det vi står för och strävar efter men kan vi hjälpa dig på något sätt så vill vi göra det!
Vi erbjuder även vår rådgivning på många fler språk än svenska via vårt verktyg NextStep som går att testa här.

 

Platsutveckling

Coompanion arbetar för en lokal och regional utveckling. detta gör vi bland annat via partnerskap för diverse projekt – som Viable Cities och Impact Academy. Vi gör det även genom att eftersträva fler partnerskap mellan andra aktörer, som vid företagssamverkan eller bygdeföreningar. Ett gott exempel på detta är vårt projekt ReStart med återbruksgallerian Revolt i Umeå. 


Vi har en stark tro att utveckling och förbättring sker när människor gör saker tillsammans, vilket är varför vi även eftersträvar och förespråkar medborgarengagemang – som Umecom

 

Hybridfinansiering

För att få din idé eller ditt projekt att bli verklighet behövs finansiering. Utöver möjligheten att få rådgivning om hur du kan ta nästa steg gällande dina finansieringsfrågor hjälper vi även dig hitta relevanta utlysningar, bidrag, lån och andra lösningar. Vi erbjuder även själva innovationscheckar som riktar sig till kooperativa, idéburna, sociala och impactföretag. 

 

Kan vi hjälpa dig med något?

Låter det som att vi är rätt aktör för dig och din idé så tveka inte att höra av dig till oss. Med vår långa erfarenhet i branschen och önskan om att göra vårt gemensamma samhälle bättre så strävar vi alltid att hjälpa till där vi kan.

Boka rådgivning hos oss här.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!