Berättelser från biosfären – studiecirkel om lokaljournalistik

Vombsjösänkan är en vacker skånsk kulturbygd beläget i Eslövs, Lunds och Sjöbo kommuner. Området har brukats i generationer, är rikt på vilt och har en av landets främsta fågellokaler. Det finns tusentals berättelser om området. Vi vill att fler ska få möta de människor som bor här och höra vad de har att berätta om områdets rika biologiska och kulturella mångfald. Ett sätt att göra det är genom reportage.

Vi hälsar dig som bor, verkar eller är intresserad av Vombsjösänkan och som brinner av berättarlust välkommen till en studiecirkel om reportagemakande och lokaljournalistik! Under tre kvällar lär vi oss mer om och delar erfarenheter av berättande i text, bild, rörlig film och ljud. Målet är att skapa en redaktion som regelbundet producerar artiklar och inslag för olika medier och målgrupper såsom friluftsmänniskor, skolklasser, föreningar och andra som vill uppleva området. Vi gör upp en gemensam plan för vad vi vill skapa för olika medier, främst Facebook och Instagram som drivs i projektet.

När: Onsdagar den 18 mars, 25 mars och 1 april kl. 17.30 – 20.00.

Plats: ABF Eslöv, Kanalgatan 30A, Eslöv.

Anmälan: Kursen är gratis och öppen för alla. Anmäl dig senast måndag 16/3 genom att kontakta Kaj Svensson på e-post kumarikali@hotmail.com eller telefon 0709-342474.

Se inbjudan i pdf.
Facebookevent – bjud gärna in fler!

I ABF:s kamratstudiecirkel träffas minst tre deltagare under minst nio timmar vid minst tre tillfällen för att tillsammans utforska ett ämne. Läs mer om ABF på www.abf.se.


Arrangemenaget är en del av Tillsammans för biosfärområde Vombsjösänkan. Projektet ägs av Coompanion Skåne med huvudfinansiering från Leader Lundaland och Leader Sydöstra Skåne.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!