Så kan vi hjälpa er i krisen

Det nya coronaviruset har gjort att många ställer in sina resor, konferenser, evenemang, restaurangbesök eller låter bli att handla. Det drabbar såklart många företag. Vi vill hjälpa er att hitta nya lösningar!

Om man har små marginaler kan det bli en kämpig situation. Om intäkterna plötsligt minskar kan det under en period bli svårt att betala ut löner till sina anställda, betala leverantörsfakturor eller kanske få tag på material som behövs för verksamheten.

Ta hjälp av Coompanion för att hitta nya lösningar! Vi erbjuder precis som vanligt kostnadsfri rådgivning till samhällsentreprenörer, sociala entreprenörer och kooperativ. Allt är enklare tillsammans!

  • Hitta nya affärsidéer och intäktskällor för ert företag
  • Hitta möjligheter att samarbeta med andra entreprenörer
  • Hjälp att komma i kontakt med rätt personer på myndigheter
  • Få svar på ekonomiska frågor
  • Se över era avtal
  • Tänka långsiktigt! Hur klarar vi en kris?

Många av våra kontor kan även hålla rådgivning över telefon eller videosamtal.

Hitta till Coompanion i er region och ta hand om varandra i dessa osäkra tider.

 

Vad finns det för stöd åt företag i kris?

Tillväxtverket har samlat information och stöd som kan hjälpa företag att hantera förändringar på grund av covid-19-utbrottet.

 

Omställningsstöd för företag med kraftigt minskad omsättning

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona. Du ansöker om omställningsstöd hos Skatteverket från den 22 juni.

Läs mer

 

Regeringens krispaket

Nu rullar regeringen ut ett nytt krispaket för svenska småföretag för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet.

Läs mer

 

Korttidspermittering

När många företag är hårt pressade med anledning av coronaviruset covid-19 kan korttidspermittering vara ett sätt att minska arbetsgivarens lönekostnader med hälften samtidig som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten täcker upp till tre fjärdedelar av kostnaden.

Läs mer

 

Anstånd med betalning av skatt

Företagare som för tillfället har betalningssvårigheter på grund av corona covid-19 kan ansöka om anstånd med betalning till Skatteverket. Detta i väntan på ändringar i nuvarande lagstiftning. Du som företagare måste dock kunna visa att du kan betala när anståndet har löpt ut.

Läs mer

 

 

Staten står för sjuklönekostnader

Regeringen föreslår att staten tillfälligt tar hela kostnaden för sjuklöner. Sjuklönelagen gäller alla arbetsgivare. På frågan om det gäller även ägare som är personal, väntar vi fortfarande på svar.

Läs mer

 

Ny lag för att underlätta årsstämmor

Riksdagen har beslutat om en ny tillfällig lag för att underlätta att hålla bolags- och föreningsstämmor i tider av hög smittspridning av covid-19.

Läs mer

 

Finansiellt stöd från Riksbanken

Riksbanken har beslutat att låna ut pengar för att hjälpa företag som drabbas ekonomiskt till följd av coronaviruset.

Läs mer

 

Brygglån från Almi

Almis erbjuder ett brygglån som är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning. Syftet är att överbrygga en period av svårigheter och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.

Läs mer

 

Kontakta Coompanion för att diskutera vidare! Allt är enklare tillsammans.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!