FiskOnline är vinnare i Ostartats regionfinal i Högsby!

Förra veckan avgjordes Ostartats regionfinal i Högsby och det vinnande bidraget från Blekinge presenterades av Glenn Fridh, Bengt Larsson och Patrik Feltborg. FiskOnline kammade hem segern och 10.000 kr med motiveringen “Traditionellt hantverk möter digital teknik för global framgång” och juryn var eniga i sin bedömning att detta företag skulle kunna gå riktigt långt!

Deras idé löser både konsument-, producent- och miljöproblem inom fiskbranschen, genom att via hemsidan fiskonline.se, koppla samman konsumenter och fiskare. På hemsidan kommer fiskare kunna rapportera in sin fångst, så att kunderna kan se vad som finns tillgängligt och sedan möta fiskaren på kajen och köpa alldeles färsk fisk. Detta kommer hjälpa småskaliga fiskare att stå sig i konkurrensen med de globala fiskföretag som de annars konkurrerar med i fiskdisken. Konsumenterna får möjlighet att köpa fisk som inte transporterats runt hela jordklotet för att förpackas och fileas och kan på så sätt bidra till att minska utsläpp av växthusgaser.

FiskOnline har redan börjat dra igång i Blekinge men tanken är att verksamheten ska spridas till flera orter i Sverige och så småningom även internationellt.

Den 10:e oktober deltar FiskOnline i finalen i Stockholm och tävlar då mot andra kooperativa affärsidéer från resten av Sverige i kampen om 100 000 kr och affärsrådgivning.

Se hela regionfinalen från Höllywood Studios i Högsby här: https://kanal-iteve1.solidtango.com/widgets/embed/3k2wwur7?

Patrik Feltborg, Glenn Fridh och Bengt Larsson vann 10.000 kr till affärsidén FiskOnline
Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!