Vi stödjer #StarkareTillsammans – nu kan du också bidra!

Coompanion Roslagen & Norrort ställer sig nu bakom kampanjen #StarkareTillsammans och stödjer We Effects arbete för rätten till mat och värdiga bostäder under och efter coronakrisen. Nu kan du vara med och bidra till det viktiga arbetet. Du kan göra skillnad genom att skänka valfritt belopp via Swish (förinställt på 20 kr, men går att ändra). Skanna QR-koden i Swish så blir det extra smidigt samt att vi kan följa hur vår insamling går. Swish-numret är annars 1236812416.

En halv miljard människor kan komma att knuffas ut i fattigdom i coronapandemins fotspår. 130 miljoner människor riskerar akut hungersnöd. Coronakrisen drabbar alla – men de som saknar marginaler drabbas hårdast. Enligt FN kommer fler människor att dö av hunger än av viruset. Flera årtionden av utveckling går förlorade. 

Nu krävs både mat på bordet och minskad sårbarhet för framtiden. Vi måste kombinera långsiktig utveckling med att bemöta krisen här och nu. Därför stödjer vi We Effect.

We Effect samarbetar med 160 lokala organisationer i 23 länder. Coronakrisen slår skoningslöst mot deras medlemmar. Utmaningarna är stora. Människor som redan lever i fattigdom har inga förråd, inga extra resurser att skjuta till. Resultatet av att marknader stänger, transporter ställs in och matpriser skjuter i höjden är hunger. Och vi riskerar nu att se en global hungerkatastrof som följd av pandemin.

We Effect bildades 1958 när Sveriges kooperativa företag startade en gemensam insamling för att bekämpa fattigdomen i världen. Då var det många som bidrag till insamlingen, som inbringade över en miljon kronor, motsvarande 15 miljoner i dagens penningvärde. We Effect är fortfarande de kooperativa företagens biståndsorganisation. Mottot var hjälp till självhjälp. Utsatta människor skulle stöttas att bekämpa fattigdomen tillsammans. Nu behöver vi göra samma insats igen!

Vi lever i en tid när internationell solidaritet och globalt ansvar är viktigare än någonsin. Tillsammans kan vi göra skillnad och vårt gemensamma stöd är viktigt. Många bäckar små ska återigen bilda ett stort hav! Skänk din viktiga gåva idag.

Tack för ditt stöd!

Vill du stötta på annat vis? Besök kampanjsajten hos We Effect!

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!