Cirkulärt samarbete vinner Nyttigaste Affären 2020

Cirkulärt samarbete vinner Nyttigaste Affären 2020

Två småländska företag vinner priset Nyttigaste Affären 2020. Det sociala företaget Rag2Rug som skapar fantastiska handgjorda textilprodukter av återvunna hotellakan och Clarion Collection Hotel Victoria som säljer dem till sina gäster.

Priset delades ut vid en digital prisutdelning under måndagen. De får Nyttigaste Affären för sitt affärssamarbete som skapar både miljömässig och social hållbarhet.

”Det här samarbetet är ett riktigt bra exempel på en cirkulär affärsmodell där avfall blir en resurs – i det här fallet nya produkter med konkurrenskraftig design och genuint hantverk. Samtidigt som lokal tillverkning skapar arbetstillfällen för en grupp kvinnor som vanligtvis hade stått långt ifrån den svenska arbetsmarknaden”, skriver juryn i sin motivering.

Juryn för Nyttigaste Affären ser också stor potential i att samarbetet växer i takt med att fler hotell får upp ögonen för hur de också kan göra nytta och skapa ytterligare service till sina gäster.

– Ett föredömligt samarbete där alla vinner, med hållbarhet i alla tänkbara dimensioner, säger Eva-Lena Albihn, jurymedlem och till vardags vice vd och hållbarhetschef för Business Region Göteborg.

Nyttigaste Affären är ett pris som varje år sedan 2015 delas ut av Coompanion och HSB Göteborg med stöd från Tillväxtverket. Priset delas ut till minst två företag som genom ett affärssamarbete skapat riktig samhällsnytta, och vem som helst kan nominera kandidater på sajten nyttigasteaffaren.se.

hsb nyttigaste affären
tillväxtverket nyttigaste affären

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!