Tillsammans kan vi stoppa Hungerpandemin

I coronapandemins kölvatten riskerar miljontals människor att drabbas av akut hungersnöd. Tiden att hjälpa är nu och varje krona räknas. Tillsammans kan vi förhindra den största hungerkatastrofen som världen har sett på över 50 år. 

130 miljoner riskerar akut hungersnöd

Coronakrisen påverkar oss alla, men de som står utan reserver drabbas hårdast. Utöver de 700 miljoner människor som redan lägger sig hungriga varje kväll, riskerar ytterligare 130 miljoner att drabbas av akut hungersnöd på grund covid-19.

Enligt FN är coronavirusets effekt på ekonomier och samhällen så allvarlig att fler kan dö av hunger än av själva viruset. Nästa pandemi är redan här – Hungerpandemin. Stängda marknader, förbud mot att jobba på åkrar och uteblivna skördar är några av de konsekvenser som restriktionerna mot smittspridningen i världen får. Priserna på basfödan majs har mångdubblats i flera länder. Kaffefabriker i Kenya stänger och colombianska bönder har utegångsförbud och kan inte ta hand om sin skörd. Daglönearbetare i världens fattigaste länder står plötsligt utan inkomst och möjlighet till att köpa mat.

Tiden för samarbete är nu

Tiden för att samarbeta och stötta våra medmänniskor är nu. Sverige är ett litet land, men vi har med vårt kooperativa arv gång på gång visat vår medmänskliga vilja att stötta och bidra. Oavsett om hjälpen behövs på hemmaplan eller någon annanstans – när krisen kommer går vi samman.

Tillsammans kan vi bidra till att lösa den akuta krisen. Vi måste säkerställa att bönder med småskaliga jordbruk kan fortsätta producera mer mat, både nu och på lång sikt – och på så sätt stå bättre rustade inför framtida kriser. Vi är starkare tillsammans och tillsammans kan vi förhindra den största hungerkatastrofen som världen har sett på över 50 år.

Vi är med

Coompanion ställer sig bakom kampanjen Hela Sverige mot Hungerpandemin, #StarkareTillsammans och stödjer We Effects arbete för rätten till mat och värdiga bostäder under och efter coronakrisen. Nu kan du vara med och bidra till det viktiga arbetet. 

Varje krona räknas och varje bidrag gör skillnad

Vill du eller ditt företag bidra? Swish-numret är 1236812416, alternativt om du vill skänka på annat sätt, läs mer här.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!