Behöver företaget egen lokal?

behöver företaget egen lokal?

I startup-skedet och i tuffa tider är det bra att ha koll på företagets kostnader. Lokalhyra brukar i många fall vara en stor återkommande post. Därför kan det vara bra att fråga sig — behöver företaget egen lokal? Vad finns det för andra lösningar?

Inte minst under corona-pandemin har många av oss insett att det är möjligt att göra en stor del av jobbet hemifrån.

Så hur ska man tänka? Här är ett par tips till er som funderar på om företaget behöver egen lokal.

Vad behöver företaget mest?

Börja att titta på behovet. Vad är det viktigaste för ert företag? Om ni driver restaurang, livsmedelsproduktion eller någon annan tillverkning så kan det såklart vara så att ni behöver en viss typ av lokal.

Spelar läget någon roll? Tar ni emot kunder i lokalen eller träffas ni oftast hos dem? Det kan också vara bra att se över hyran och jämföra andra lokaler som är likvärdiga, men lägre i pris.

Kan ni dela med andra?

Är det verkligen nödvändigt att ha en egen lokal? Många kontorslokaler står helt tomma på kvälls- och nattetid, och många företag och organisationer har tomma rum som sällan används.

Ett sätt att minska kostnaderna för alla är att dela på lokalerna! Det är också en chans att hitta ett annat företag vars verksamhet kompletterar er – vilket kan driva fler kunder till båda! Om ni redan hyr en lokal kanske ni kan hyra ut en del av den till någon annan?

Det finns även många kontorshotell och coworking spaces att hyra in sig på.

Letar ni efter ett företag att samverka med? Lägg upp en annons på Kompanjoner.se.

Fler tips för att hålla nere kostnaderna

Ta hjälp av oss på Coompanion för att hålla nere kostnaderna och jobba smartare när ni ska starta upp företaget. Vi finns över hela landet och ger kostnadsfri rådgivning. Allt ni behöver är en idé!

Hitta ert närmaste kontor

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!