Finansiera ditt företag med några enkla tips!

Finansiera ditt företag med några enkla tips!

Vill ni starta företag men saknar kapital? Ibland kan det vara nödvändigt att hitta finansiering innan man börjar få in intäkter eller göra investeringar för att kunna växa.

Här har vi listat flera alternativ som kan hjälpa er med finansieringen!

Ta hjälp av Mikrofonden

Mikrofonden hjälper företag, föreningar, kooperativ och stiftelser med finansiering genom lånegarantier och investeringar. 

Läs mer på mikrofondenvast.se

Crowdfunding  

Crowdfunding innebär att en stor grupp människor hjälper till att finansiera ett företag eller en affärsidé istället för att en eller ett fåtal investerare bidrar med en högre summa. Ni kan till exempel ta emot förhandsbokningar av en produkt redan innan den är tillverkad eller utvecklad.

Det finns olika tjänster för crowdfunding. De mest populära plattformarna är Kickstarter och GoFundMe.

Bootstrapping  

Ett sätt att finansiera företaget genom sina egna besparingar utan externa investerare. Det vanligaste och självklaraste exemplet för detta kan vara att spara ihop pengar från sitt nuvarande jobb och starta ett företag och längre fram utveckla och expandera genom företagets intäkter.

Hur startar man företag med bara 1000 kronor i fickan? Häng med på vårt webbinarium den 10 februari!

Investerande medlemmar

Detta är ett sätt för ekonomiska föreningar att ta in medlemmar som genom en medlemsavgift bidrar till investering i verksamheten. Det finns dessutom regler som begränsar de investerande medlemmarnas möjlighet att påverka verksamheten, så vid omröstning på stämman får deras sammanlagda röstvärde inte överstiga en tredjedel av det sammanlagda röstetalet.

Vill ni veta mer om finansiering?

Boka kostnadsfri rådgivning med Coompanion! Tillsammans tittar vi på hur ni kan utveckla er affärsidé, starta företag eller ta nästa steg.

Boka rådgivning här!

Hur kan det vara kostnadsfritt?

Vår rådgivning är kostnadsfri tack vare finansiellt stöd från Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!