Uppsala län

Spännande föreläsningar i vår

utbildning

Tillsammans med Uppsala kommun erbjuder vi spännande föreläsningar och utbildningar under våren! I och med pandemin är allt digitalt.

För att landsbygden ska kunna fortsätta växa som den gör idag behövs nya initiativ för en hållbar utveckling på landsbygden. Uppsala kommun har sökt och fått projektstöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling för att stötta det lokala engagemanget på landsbygderna.

Coompanion erbjuder inom ramen för Uppsökarna kostnadsfria utbildningar. Läs mer om projektet på Uppsala kommuns hemsida.

Nedan listas inspirationsföreläsningar samt länk till anmälan för ytterligare utbildningstillfällen! Inspirationsföreläsningarna pågår under februari och början av mars. Utbildningarna börjar i mars och pågår löpande till maj.

Vi bjuder in till flera spännande föreläsningar i vår alla i samarbete med Uppsala kommun och det projekt de genomför just nu.

Lär dig mer om ungdomsprojekt
Spännande föreläsningar i vår

Lär dig mer om ungdomsprojekt

Pontus Gunnarsson från Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling kommer och berättar om ungdomsprojektet som de genomfört. Med på föreläsningen är gästerna Linn Malmgren och Ziad Shkuntana. De är exempel på ungdomar som engagerat sig och arbetat med samhällsutmaningar i sin ort. Linn kommer att berätta om föreningen Unga Smarta Byar och deras arbete. Ziad har genomfört ett projekt och genomför ytterligare ett projekt där han just fått stöd från ungdomsprojektet i Upplandsbygd.

Läs mer på Facebookevenamanget

Lär dig mer om jämställdhet
Spännande föreläsningar i vår
Foto: Ingrid Walter

Lär dig mer om jämställdhet

Normingenjören Pernilla Alexandersson från Add Gender föreläser för oss om normer och hur man kan tänka kring jämställdhet. Det här tillfället vill ni inte missa! Add Gender är duktiga på att vända och vrida på begrepp så det blir både begripligt och spännande.

Läs mer på Facebookevenemanget

Läs mer om AddGender

Lär dig mer om bygdebolag
Spännande föreläsningar i vår

Lär dig mer om bygdebolag

Brinner du för din orts utveckling? Då kanske bygdebolag kan vara ett sätt att arbeta!

Välkomna till vår träff där Anna Grönvall, som arbetat i projektet Bilda Bygdebolag, kommer att berätta om bygdebolag – vad det är och vad det finns för möjligheter med det. Dessutom är två bygdebolag är inbjudna för att berätta om sina verksamheter: Tord Hägg från Oxsätra Åkerlänna och Ylva Lundkvist Fridh från Stjärnsund.

Läs mer på Facebookevenemanget

Lär dig mer om Agenda 2030
Spännande föreläsningar i vår

Lär dig mer om Agenda 2030

Nathalie Töpperwien Blom har, förutom en kandidatexamen i Globala studier, bland annat arbetat som ambassadör för FN förbundet med att lansera de globala målen. Med 10 års erfarenhet av att utbilda och facilitera lärande ser vi fram emot Nathalies interaktiva föreläsning. Nathalie kommer varva föreläsning med övningar där du får chans att fördjupa dig i något av de globala målen som intresserar dig. Välkommen till en interaktiv kväll!

Läs mer på Facebookevenemanget

Utbildningar
Spännande föreläsningar i vår
Foto:Unsplash

Utbildningar

Under vintern och våren 2021 erbjuder Uppsala kommun digitala föreläsningar och digitala utbildningar för personer som är intresserade av att driva landsbygdsutveckling i sin bygd. Tillfällena är kostnadsfria och öppna för alla åldrar.

Coompanion kommer att genomföra utbildningarna.

Det är totalt fyra tillfällen där du kommer lära dig om ideell förening. Läs mer på Uppsala kommuns hemsida och på anmälningssidan (via knappen nedan).

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!